Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тимчасове вилучення майна



Тимчасове вилучення майна застосовується без ухвали слідчого судді під час затримання особи в порядку, передбаченому ст. ст. 207, 208 КПК України, а також під час огляду і обшуку. Перелік речей, документів, грошей, які можуть бути тимчасово вилучені у підозрюваного, передбачений ч. 2 ст. 167 КПК України.

Сутність тимчасового вилучення майна полягає у фактичному позбавленні підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про його арешт або повернення. Тимчасове вилучення майна припиняється в порядку, визначеному ст. 169 КПК України.

Дії співробітників підрозділів ОВС, які не є слідчими:

1. Фактичне вилучення майна під час затримання, огляду, обшуку.

2. Складання протоколу затримання, огляду, обшуку із зазначенням відомостей про вилучені речі і документи та спосіб їх ідентифікації
Див. додаток № 17.

3. Передавання тимчасово вилученого майна слідчому і складання протоколу про це Див. додаток № 18.

4. Забезпечення слідчим схоронності тимчасово вилученого майна в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Дії слідчого:

1. Фактичне вилучення майна під час затримання, огляду, обшуку.

2. Складання протоколу затримання, огляду, обшуку із зазначенням відомостей про вилучені речі і документи та спосіб їх ідентифікації.

3. Забезпечення зберігання тимчасово вилученого майна в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...