Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом



Зазначений вид забезпечення кримінального провадження застосовується лише щодо підозрюваного, якого законно затримано в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України. Підстави для вилучення документів, які посвідчують користування спеціальним правом, та їх види передбачені ст. 148 КПК України. Тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом застосовується за рішенням слідчого судді на строк не більше двох місяців. Цей строк може бути продовжено за клопотанням прокурора слідчим суддею. Під час затримання особи в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України, у неї може бути тимчасово вилучено документи, які посвідчують користування спеціальним правом у порядку, передбаченому ст. 149 КПК України. Про тимчасове вилучення зазначених документів слідчий складає протокол. Тимчасово вилучені документи передаються на зберігання у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

1. Складання відповідно до ч. 2 ст. 150 КПК України клопотання про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом Див. додаток № 13.

2. Погодження зазначеного клопотання з прокурором.

3. Звернення із відповідним клопотанням до слідчого судді за територіальністю. У випадку тимчасового вилучення документів, які посвідчують користування спеціальним правом, слідчий за погодженням з прокурором зобов’язаний звернутися до слідчого судді із відповідним клопотанням не пізніше двох днів з моменту тимчасового вилучення.

4. Участь у розгляді слідчим суддею клопотання з метою доведення наявності достатніх підстав для застосування цього заходу.

5. Отримання копії ухвали про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 741 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...