Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки до роботи на семінарському занятті. Під час обговорення першого питання дайте загальну характеристику світовій політичній ситуації, що склалася у світі після Другої світової війни



Під час обговорення першого питання дайте загальну характеристику світовій політичній ситуації, що склалася у світі після Другої світової війни. Розкажіть, що Ви знаєте про зовнішньополітичну діяльність України. Яку роль відіграла Україна у створенні Організації Об’єднаних Націй? Дайте визначення поняттю «холодна війна», між якими країнами вона відбувалася?

У другому питанні розглядається ситуація в Україні, яка склалася у післявоєнний період. Треба звернути увагу на особливості відбудови української економіки. Якими методами радянське керівництво встановлювало свою владу на західноукраїнських землях? До якого часу там існував рух збройного опору радянському режиму?

Третє питання розглядає період після смерті Сталіна до реформ Горбачова. Зверніть увагу на поняття «культ особи», до кого з лідерів його можна віднести? Розкажіть, що Вам відомо про хрущовську «відлигу»? Звер­ніть увагу на командно-адміністративні методи управління в середині 50-х – на поч. 60-х рр. Які реформи передбачалися та чи були вони реалізовані в період «застою»? Які причини зумовили виникнення руху шестидесятників? У чому полягав дисидентський рух в Україні?

Останнє питання допомагає зрозуміти події, які увійшли в історію під назвою «перебудови». Що Вам відомо про це поняття, з якими подіями його пов’язують? Дайте визначення поняттям «перебудова», «гласність»? Звер­ніть увагу на Декларацію про Державний суверенітет.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...