Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки до роботи на семінарському занятті. У першому питанні слід розглянути соціально-економічні, політичні та релігійні утиски Польщі щодо західноукраїнських земель



У першому питанні слід розглянути соціально-економічні, політичні та релігійні утиски Польщі щодо західноукраїнських земель. Розкажіть, що Ви знаєте про політику «колонізації». Які території входили до так званої «Польщі Б»? Яка політика Польщі отримала назву політики «пацифікації»? Особливу увагу приділіть тому, які українські організації виникли у зв’язку з польськими утисками, яку тактику боротьби вони використовували? Розкрийте поняття «інтегральний націоналізм», назвіть імена лідерів цих організацій.

Друге питання розкриває положення українських земель у складі Румунії. Які етапи в політиці румунської влади щодо України можна виділити? Зупиніться на особливостях соціально-економічного та національного розвитку цих земель. Дайте значення терміну «румунізація», у чому він полягав?

Останнє питання характеризує становище українських земель у складі Чехословаччини? Порівняйте соціально-економічне, національне та релігійне становище українських земель у складі трьох держав, де і чому на Вашу думку це становище було найкращим? Мюнхенська угода та її значення для українців Закарпаття. Що Ви знаєте про Карпатську Україну, хто був президентом цієї республіки, розкажіть її політичну долю та значення в історії української державності.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...