Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експорту



Чим вищий цей показник, тим більше викривлені на даному ринку ціни порівняно з конкурентним ринком. Досить часто аналітики для спрощення розрахунків вводять агрегований коефіцієнт переводу для всіх товарів та послуг даної держави. Проте це може призвести до серйозних погрішностей, оскільки рівень державного регулювання різних галузей і секторів економіки значно коливається: в одних галузях стимулюється екс­порт, в інших обмежується або забороняється імпорт; одні види діяльності субсидуються, з інших стягуються додаткові податки й мита. Тому коефіцієнт перерахунку слід визначати для окремих груп товарів або послуг.

Для оцінки економічної вартості імпортозаміщувальних то­варів або товарів, які можуть імпортуватися, розраховується ціна імпортного паритету. Економічна величина імпортного паритету розраховується переведенням валютної вартості імпорту в національний еквівалент за офіційним обмінним курсом, а потім позиції проекту, що не є імпортозаміщувальними (транспорту­вання всередині країни, витрати на маркетинг і збут), коригують на коефіцієнт переводу, який відображає викривлення еко­номічної вартості цих послуг.

Проілюструємо визначення імпортного паритету на при­кладі. Розрахуємо імпортний паритет двигуна, який буде вироблено в Україні. Ціна CIF аналогічного товару становить 1000 дол., імпортне мито для цієї групи товарів - - 25% (CIF), податок на продаж - 10%, торгова націнка - - 25%, транспортування - 50 грн. Відомо, що коефіцієнт переводу для транспортування становить 0,6, а для торгової націнки 0,8. Офіційний валют­ний курс - - 1 дол.: 2 грн. Визначимо фінансову та тіньову (економічну) величину імпортного паритету для двигуна. Результати розрахунків подано в таблиці.


Рис. 10. Формування фінансової та економічної паритетної ціни





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...