Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 1. Завдання та зміст педагогічної практики 5



Розділ 2. МЕТОДИЧНІ ПОРАДИ ДО ПІДГОТОВКИ І

ПРОВЕДЕННЯ УРОКІВ ІСТОРІЇ ТА ВИМОГИ

ДО СКЛАДАННЯ КОНСПЕКТУ УРОКУ 15

Розділ 3. МЕТОДИКА ОРГАНІЗАЦІЇ І ПРОВЕДЕННЯ

ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ 30

Розділ 4. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПРОВЕДЕННЯ

ВИХОВНОЇ РОБОТИ З КЛАСОМ 33

Розділ 5. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ

ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАВДАННЯ 45

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 50

Додатки


ВСТУП

Важлива роль у системі професійної підготовки вчителів історії належить педагогічній практиці. Вона є невід’ємною частиною підготовки фахівців ОКР "Бакалавр". Після проходження педпрактики випускники історичного факультету повинні на основі сучасних методів навчання, ефективних форм навчально-виховного процесу володіти предметом навчання, бути обізнаними з сучасним станом його викладання та новітніми технологіями освіти, бути підготовленими до активного громадського життя.

Основною метою педагогічної практики є створення для студентів можливості накопичення досвіду оптимального поєднання фундаментальної освіти з навчанням професійної майстерності викладання історії у загальноосвітніх навчальних закладах, формування у майбутніх вчителів практичних вмінь і навичок, педагогічної культури та ерудиції в сучасних умовах реформування шкільної освіти.

Навчально-методичний посібник написано відповідно до програми педагогічної практики студентів напряму підготовки 6.020302 "Історія", затвердженої вченою радою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Даний посібник покликаний допомогти студентам якісно виконувати обов’язки вчителя історії та класного керівника у загальноосвітніх навчальних закладах у 5 – 9 класах під час проходження педагогічної практики на IV курсі.

Посібник складається з 5 основних розділів і містить методичні рекомендації щодо організації і проходження педагогічної практики студентів, поради до підготовки і проведення уроків історії, складання конспектів, проведення позакласної та виховної роботи, виконання індивідуальних завдань. У посібнику наведені критерії оцінювання різних видів діяльності студента-практиканта; подані сучасні вимоги до уроку та написання конспекту уроку, класифікацію, коротку характеристику та структуру основних типів уроків, алгоритм підготовки і проведення уроку історії та різних форм позакласної роботи, тематику позакласних та виховних заходів.

Посібник містить перелік літератури, яка допоможе студентам-практикантам при підготовці до проведення навчальних занять, позакласних та виховних заходів. У додатках наводяться схеми конспекту уроку, психолого-педагогічного аналізу уроку та виховного заходу, написання психолого-педагогічної характеристики на учня, критерії оцінювання навчальних досягнень учнів з історії, інструкцію з ведення класного журналу, взірці конспекту уроку з історії України та плану роботи історико-краєзнавчого гуртка.






Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 338 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...