Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура, зміст і обсяг роботи



Курсова робота як оригінальне теоретико-прикладне дослідження повинна мати певну логіку побудови, послідовність та завершеність.

Загальний обсяг курсової роботи має бути в межах до 50-60 сторінок машинопису.

Структура курсової роботи повинна бути наступною:

зміст;

вступ;

перший (теоретичний) розділ;

другий (аналітичний) розділ;

висновки;

список використаної літератури;

додатки.

Зміст курсової роботи може займати 1-1,5 сторінки. В ньому записуються назви всіх розділів і підрозділів із зазначенням початкових сторінок. Зміст роботи повинен відображати сутність проблеми, її склад та логіку дослідження. Назви розділів та підрозділів повинні бути стислими і зрозумілими, літературно грамотними, тісно пов’язаними з назвою роботи, але не повторювати її.

У вступі (1-2 сторінки) дається наукове обґрунтування актуальності і значення обраної теми; формулюються мета, завдання і об’єкт дослідження; наводиться перелік застосованих методів дослідження.

Перший розділ (25-30 сторінок) структурно складається з 3-5 підрозділів. В ньому слід розкрити стан теоретичних напрацювань з обраної теми, проаналізувати існуючі погляди (в тому числі власні) на ті чи інші аспекти, виявити невирішені проблеми, які потребують розв’язання в теоретичному, методичному та прикладному плані.

Важливе місце в даному розділі посідає ґрунтовний аналіз фактичного стану досліджуваної проблеми. Розділ повинен бути максимально насиченим фактичною інформацією

Слід чітко розмежовувати джерела походження використаної при аналізі інформації: що запозичене з літератури, що одержано з документів організації, а які дані здобуті шляхом власних спостережень, експериментів, розрахунків, соціологічних опитувань тощо.

У другому розділі (20-35 сторінок) з метою якісного виконання розрахункової (практичної) частини курсової роботи студентам необхідно вивчити нижче приведений порядок розрахунку показників, що характеризують фінансовий стан підприємства. Аналіз даних, відбитих у фінансовій звітності, дозволить усвідомити поточний фінансовий стан підприємства, оцінити співвідношення між заборгованістю підприємства і його активами, визначити структуру активів, достатність величини матеріально-виробничих запасів, величину дебіторської заборгованості і т.д.

Варто знати, щоб при проведенні аналізу фінансового стану підприємства застосовуються такі методи, як: аналіз за допомогою коефіцієнтів, аналіз на підставі порівняння результатів минулих років, аналіз на підставі даних галузевих показників.

Необхідно усвідомити, що аналізза допомогою коефіцієнтів дозволяє вивчити такі важливі аспекти фінансового стану і результатів діяльності підприємства, як: ліквідність, платоспроможність, рентабельність, положення на ринку цінних паперів. Метод заснований на оцінці величини зазначених показників, що роблять за допомогою фінансових коефіцієнтів, розрахованих на підставі даних, приведених у формах фінансової звітності.

Аналіз фінансово-господарської діяльності містить у собі наступні оцінки:

аналіз фінансової стійкості;

аналіз ліквідності балансу;

оцінка ділової активності;

оцінка рентабельності;

аналіз прибутку;

діагностика банкрутства.

Однією з ознак високої якості курсової роботи є застосування економіко-математичних методів та електронно-обчислювальних машин як під час аналізу, так і при обґрунтуванні запропонованих заходів.

Розділ “Висновки” є завершальною частиною курсової роботи. Він містить стислий виклад актуальності теми, зроблених оцінок та узагальнень під час аналізу, пропозицій автора та їх економічної ефективності. Ознайомлення з текстом висновків повинно сформувати у комісії уявлення про ступінь реалізації автором курсової роботи поставленої мети та завдань. Обсяг висновків повинен складати 2-3 сторінки.

Розділ “Список використаної літератури” включає перелік використаних літературних джерел за ознакою цитованості, тобто літературні джерела вказуються в алгебраїчному порядку посилань на них у тексті роботи (рекомендована кількість 20-30 джерел).

У додатки виносяться громіздкі таблиці допоміжного характеру, блок-схеми, зразки форм таблиць та анкет соціологічного опитування тощо.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 507 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...