Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Побудова рядів розподілу економічних показників та визначення їх основних статистичних характеристик



За вихідними даними про значення показника продуктивності праці та факторів, що можуть здійснювати вплив на нього (номер варіанту визначається викладачем за номером студента у залікові відомості, перелік факторних показників для аналізу також визначається викладачем) побудувати угрупування за результативною та кожною факторною ознакою, при цьому ширину інтервалу визначити за методом Стреджеса, приймаючи кількість груп m =5. Результати угрупування надати за формою таблиці 2.1. Ряди розподілу за величинами груповочних ознак представити графічно у вигляді полігону та гістограми.

Надалі на основі вихідних незгупованих даних визначити середні величини показників, їхню дисперсію (розрахунок дисперсії слід виконати за формулою різниці квадратів), середнє квадратичне відхилення та віповідний коефіцієнт варіації. Зробити відповідні висновки. Розрахунки показників виконувати, використовуючи допоміжну розрахункову таблицю за формою табл. 3.1

Визначаються довірчі межі для усіх показників для довірчої імовірності g=0,954 за формулами повторного відбору, у тому числі розраховуються значення відносних помилок вибірки для кожного показника. Зробити відповідні висновки.

Таблиця 3.1 – Розрахункова таблиця

№ з/п
             
             
….            
             
           
           




Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...