Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи



ВСТУП (2 сторінки)

У вступі обґрунтовують:

- актуальність теми та стан проблеми;

- ціль та завдання дослідження;

- методи дослідження;

- об'єкт дослідження.

1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИКОРИСТАННЯ СТАТИСТИЧНИХ МЕТОДІВ ПРИ АНАЛІЗІ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ

1.1 Підготовка вихідних аналітичних даних. Засоби їх графічного представлення.

У цьому підрозділі називаються та розкриваються основні етапи статистичного дослідження: збирання первинного статистичного матеріалу (статистичне спостереження); систематизація та групування вихідних даних; аналіз варіації, динаміки, взаємозв'язків. Особливу увагу приділяють питанням використання методу групувань, у тому числі: одержання на основі групувань рядів розподілу; засоби графічного зображення рядів розподілу (полігон, гістограма, кумулята); можливість використання аналітичних групувань для встановлення зв'язків між факторною та результативною ознаками.

1.2. Використання середніх величин та характеристик варіації при аналізі економічних показників.

Даний підрозділ включає розгляд поняття середньої величини, сутності та умов її застосування, огляд видів середньої. Особливу увагу приділяють визначенню арифметичної середньої, у тому числі вказують на умови застосуванння зваженої та незваженої середньої. Надають поняття загальної середньої.

У підрозділі також повинні бути розглянуті питання надання загальної характеристики відмінностей одиниць сукупності за допомогою різних показників варіації, у тому числі розкрита сутність показників, їх недоліки та переваги. Особливу увагу слід приділити поняттю дисперсії та середнього квадратичного відхилення, аналізу відхилень за допомогою коефіцієнтів варіації. У підрозділі повинні бути викладені види дисперсії, їх сутністні характеристики та взаємозв'язок (загальна, факторна і т.д.)

1.3. Статистичні методи вимірювання взаємозв'язків та їх роль у прогнозуванні економічних показників.

У підрозділі необхідно викласти сутність та основний зміст статистичних методів вимірювання взаємозі'язків, у тому числі методу аналітичних угрупувань, однофакторного та багатофакторного регресійно-кореляційного аналізу. Крім того, слід розкрити підходи до відбору із множини досліджуваних факторів тих з них, що мають дійсну значимість з точки зору впливу їх на аналізований показник та необхідність перевірки адекватності регресійної моделі.

У підрозділі викладається можливість застосування даних статистичних методів при аналізі діяльності підприємств та їх роль у прогнозуванні економічних показників.

У висновках по розділу слід узагальнити місце та роль використання статистичних методів при аналізі показників діяльності підприємства, сфери використання різних методів





Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...