Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змістовий модуль ІІІ



Вільнодумство та атеїзм. Історія релігій в Україні 161

ТЕМА 8. ВІЛЬНОДУМСТВО ТА АТЕЇЗМ В ІСТОРІЇ

ДУХОВНОЇ КУЛЬТУРИ 161

ТЕМА 9. ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН РЕЛІГІЙ В УКРАЇНІ 173

Тестові завдання до модулю № 3. 207

Ітогові питання з релігієзнавства для студентів всіх форм навчання 211

ВСТУП

Протягом століть філософи намагалися знайти раціональні пояснення причин виникнення релігійної свідомості. За цей час склалася спеціальна галузь знання - релігієзнавство. Як відносно самостійна галузь філософського знання релігієзнавство існує з XIX сторіччя, хоча окремі елементи релігієзнавчого знання накопичувались протягом сторіч. Зараз предметом релігієзнавства є закономірності виникнення, розвитку і функціонування релігії, її різні феномени, як вони поставали в історії людства, взаємозв'язок релігії з іншими формами культури.

Мета релігієзнавства - серйозний аналіз всієї сукупності проблем походження, сутності й функцій релігії, її місця в суспільстві, історії, культурі, її роль в минулі тисячоліття й у сучасному світі.

Наша мета - відповісти на питання про походження релігії, причини виникнення, збереження і поновлення релігійних уявлень, охарактеризувати релігійну свідомість, релігійну діяльність та релігійні організації, дати визначення основних функцій релігії.

Зараз ми розглянемо питання про те, що таке релігія, де й коли вона виникла, в чому її сутність, які причини роблять релігію постійним супутником людини. До цих питань, використовуючи й поновлюючи одержані висновки, ми будемо повертатися протягом всього курсу релігієзнавства.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 247 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...