Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до персоналу



9.2.1. До робіт на об'єктах родовищ з вмістом сірководню допускаються особи не молодше 18 років, які мають медичне заключення про придатність до роботи в дихальних апаратах ізолюючого типу, і пройшли необхідне навчання з охорони праці та пожежної безпеки робіт на об'єкті.

9.2.2. Перебування на технологічних об'єктах облаштування газових та нафтових родовищ, що містять сірководень, без засобів індивідуального захисту не допускається.

9.2.3. Не рідше одного разу на місяць на об'єктах повинні проводитись навчально-тренувальні заняття з обслуговуючим персоналом з ліквідації аварійних ситуацій згідно з ПЛАС.

9.2.4. Персонал сторонніх організацій, який залучається до робіт на газонебезпечних об'єктах, повинен пройти інструктаж з питань безпеки в обсязі, затвердженому технічним керівником нафтогазовидобувного (бурового) підприємства, та мати засоби індивідуального захисту.

9.2.5. Працівники, які безпосередньо виконують роботи в умовах можливого виділення токсичних речовин, повинні знати їх властивості, дію на організм людини, симптоми отруєння та порядок надання долікарняної допомоги потерпілим.

9.2.6. При прийнятті на роботу всі без винятку працівники повинні проходити додаткове навчання і перевірку знань вимог безпеки з врахуванням специфіки виробництва за програмою, погодженою з органами Держнаглядохоронпраці.

Перед початком роботи керівник зобов’язаний ознайомити працюючих з погодними умовами і умовами виходу із небезпечної зони в аварійній ситуації.

9.2.7. Працівники, що виконують роботи, пов’язані з можливим виділенням сірководню, повинні бути забезпечені газоаналітичними приладами для здійснення експрес-аналізу на наявність сірководню в повітрі робочої зони. Члени бригади повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту, знати їх будову і вміти користуватись ними.

9.2.8. Аналіз газоповітряного середовища на вміст сірководню повинен здійснюватись навченим та атестованим персоналом (не менше двох осіб).

9.2.9. Забороняється перебування на об’єктах буріння, експлуатації, збору і підготовки нафти і газу сторонніх осіб.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...