Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до території, будівель і споруд



9.3.1. Забороняється споруджувати на території гірничих відводів нафтових, газових та газоконденсатних родовищ з вмістом сірководню будівлі та споруди, не пов'язані з видобуванням нафти і газу.

9.3.2. Приміщення для готування і приймання їжі, відпочинку вахти, вузол зв'язку та ін. розміщуються на відстані не менше 200 м від гирла свердловини.

9.3.3. На території бурових і промплощадок повинні бути встановлені пристрої (конус, флюгер та ін.) для визначення напрямку вітру і покажчики сторін світу. У темний час доби пристрої необхідно освітлювати.

9.3.4. В операторній та інших приміщеннях, де перебуває експлуатаційний персонал, повинні бути вивішені:

а) технологічна схема розташування обладнання і трубопроводів з зазначенням на них КВПіА, запобіжних, запірних, регулювальних пристроїв, а також схеми встановлення датчиків сірководню і розташування точок контролю повітряного середовища;

б) схема об'єкта з зазначенням розташування аварійних складів, пунктів збору, острівців газової безпеки, основних і запасних маршрутів руху людей і транспорту, переважних напрямків поширення і місць можливого скупчення сірководню в аварійній ситуації, засобів зв'язку і оповіщення;

в) схема оповіщення з зазначенням номерів телефонів газорятувальної та інших аварійних служб, пожежної охорони, медсанчастини;

г) оперативна частина ПЛАС.

9.3.5. Відкриті ділянки циркуляційної системи повинні розташовуватись поза межами приміщення насосної.

9.3.6. Приміщення виробничих об'єктів повинні бути обладнані постійно діючою припливно-витяжною вентиляцією з механічним спонуканням.

У приміщеннях з періодичним перебуванням обслуговуючого персоналу повинні бути встановлені газосигналізатори і вентиляційні установки з ручним вмиканням із зовнішнього боку приміщення.

9.3.7. Виробничий персонал повинен бути забезпечений телефонним або радіозв'язком з диспетчером підприємства, а працюючі безпосередньо на газонебезпечному об'єкті - додатковим телефонним зв'язком.

9.3.8. Газонебезпечні місця, а також траси діючих трубопроводів повинні бути позначені знаками безпеки відповідно до діючих нормативних документів.

9.3.9. На промплощадках та у виробничих приміщеннях не допускається наявність підвалів, заглиблень, незасипаних каналів.

9.3.10. Забороняється розміщення будівель та споруд замкнутим чи напівзамкнутим контуром. Виходи із будівель не повинні направлятись у бік обладнання і установок, де можливе виділення токсичних речовин.

9.3.11. На території промплощадок забороняється підземне прокладання трубопроводів, які транспортують токсичні речовини. Не допускається розміщення з’єднань надземних трубопроводів, в тому числі і зварних, в недоступних для огляду місцях.

9.3.12. Виробничі об’єкти, під’їзні дороги до них повинні бути укомплектовані знаками безпеки.

9.3.13. Забороняється злив токсичних рідин в систему каналізації без нейтралізації.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...