Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до геофізичної апаратури і обладнання



8.2.1. Геофізичні роботи в нафтових, газових, газоконденсатних та нагнітальних свердловинах повинні проводитись із застосуванням обладнання, кабелю і апаратури, технічні характеристики яких відповідають геолого-технічним умовам свердловин, що буряться і експлуатуються.

8.2.2. Каротажні підйомники повинні бути укомплектовані:

а) підвісними і направляючими блоками, упорними башмаками та пристроєм для рубання кабелю;

б) засобами візуального контролю за глибиною спуско-підняття кабелю, швидкістю його просування і натягу;

в) з’єднувальними кабелями з міцним електроізоляційним покриттям:

г) механічним кабелеукладачем.

8.2.3. Для проведення геофізичних робіт у свердловинах під тиском у комплект наземного обладнання повинні входити лубрикаторні пристрої.

8.2.4. До геофізичних робіт допускаються сертифіковані обладнання, кабель та апаратура.

8.2.5. Дослідні і експериментальні зразки геофізичної техніки допускаються до застосування лише за наявності дозволу підприємства, у віданні якого знаходиться свердловина, та після узгодження з територіальними органами Держнаглядохоронпраці.

8.2.6. Конструкції приладових головок повинні забезпечувати приєднання приладів до уніфікованих кабельних наконечників і складання компоновок комплексної або комбінованої багатопараметрової апаратури. Захисний ковпак кабельної головки повинен мати конструкцію, яка забезпечує його захоплення ловильним інструментом.

Ловильний інструмент під усі типи головок, які використовуються, повинен входити до комплекту геофізичної апаратури.

8.2.7. Міцність кріплення приладу до кабелю за допомогою кабельних наконечників повинна бути нижче розривного зусилля відповідного типу кабелю.

8.2.8. При геофізичних роботах повинен застосовуватись кабель, який не має порушень броньового покриття. Цілісність броні повинна періодично перевірятись, а після робіт в агресивних середовищах кабель повинен випробуватись на розривне зусилля.

8.2.9. При проведенні прострілочно-вибухових робіт (ПВР) забороняється застосування вибухових патронів з незахищеними системами електропідривання або без блокувальних пристроїв.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 369 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...