Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

З техніки безпеки в будівництві



Техніка безпеки - це найважливіша частина курсу «Основи охорони праці». Основним документом, що вста­новлює вимоги безпеки у будівництві, є СНиП 111-4-80* «Техника безопасности в строительстве». На основі цього нормативного документа проводять навчання та інструк­таж працюючих; закладають у проекти безпечні методи та способи зведення будівель і споруд, здійснюють без­печну організацію будівельного майданчика; розробляють підручники, інструкції, пам'ятки з техніки безпеки для тих, хто працює на будівельному майданчику. Основні поло­ження щодо реалізації конституційного права громадян на охорону праці визначені в Законі України «Про охорону праці».

Чинні «Нормы радиационной безопасности НРБ-76/8» і «Основные санитарные правила работы с радиоактивными веществами и другими источниками ионизирующих излучений ОСП-72/87» є вичерпними нормативними доку­ментами, пов'язаними з питаннями роботи в зонах з раді­оактивними елементами та іншими джерелами іонізуючих випромінювань.

Важливу роль у запобіганні виробничому травма І изму відіграють інструкції та пам'ятки з техніки безпеки. Одні з них мають вивішуватися на постійних робочих місцях, будівельних машинах і механізмах, а інші видаватися робітнику після проведення усного інструктажу.

В інструкціях і пам'ятках з деяких видів робіт і профе­сій, що їх розробляють інженерно-технічні працівники під­приємств, відомств, міністерств та затверджують головні інженери і керівники, коротко викладаються норми і пра­вила техніки безпеки (пожежної безпеки, санітарні норми), виконання яких гарантує безпеку.

— 22 —





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...