Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приладита обладнання



Для вимірювання рівня вібрації на робочих місцях в лабораторній роботі використовується вимірювач шуму і вібрації ВШВ-003.

Робота цього приладу побудована на принципі перетворення звукових і механічних коливань досліджуваних об'єктів у відповідні пропорційні їм електричні сигнали, які далі підсилюються та вимірюються з допомогою вимірювального приладу.

В якості перетворювача звукових коливань в електричні сигнали використовується капсуль вимірювального мікрофона М101. Як перетворювач механічних коливань в електричні сигнали використовуються перетворювачі п'єзоелектричні вібровимірювальні ДН-З-МІ та ДН-4-МІ (у подальшому — віброперетворювачі ДН-З-МІ та ДН-4-МІ).

Електричні сигнали, що знімаються з віброперетворювачів, пропорційні віброприскоренню об'єкта, що коливається. При вимірюванні віброшиидкості електричні сигнали, що пропорційні віброприскоренню, перетворюються інтегруючим пристроєм, який розташований у вимірювальному приладі.

Електричні сигнали, що пропорційні віброшвидкості, віброприскоренню або звуковому тиску (в залежності від роду вимірювань), підсилюються вимірювальним трактом до величини, яка необхідна для нормальної роботи середньоквадратичного детектора, і потім поступають на вказуючий прилад, про градуйований в децибелах середній квадратичних значень рівня звуку та віброприскорення, віброшвидкості у безрозмірних одиницях.

Для підтримання постійного коефіцієнта підсилення вимірювального тракту у вимірювальному приладі передбачено генератор каліброваного сигналу.

На передній панелі приладу (рис. 6.2) передбачені органи управління:

- потенціометр - для регулювання коефіцієнта передачі при калібровці вимірювача ВШВ-003;

- кнопка "КАЛИБР" - для включення каліброваного генератора;

- гніздо "50 mV" - для подання каліброваного сигналу на вхід попереднього підсилювача;

- гніздо підключення попереднього підсилювача;

- реєструючий прилад - для відліку вимірюваних величин та контролю напруги джерел живлення;

- перемикач "ДЕЛИТЕЛЬ dB" - для зменшення вимірюваного сигналу та забезпечення нормальної роботи вузлів приладу;

кнопка "V" — для включення інтегратора при вимірюванні швидкості вібрації;

- кнопка "1 kHz" - для включення фільтра низьких частот зрізу 1 кГц;

- кнопка "ФИЛЬТРЬІ ОКТАВНЬІЕ" - для включення октавних фільтрів;

- перемикач "ФИЛЬТРЬІ ОКТАВНЬІЕ" - для включення одного із десяти октавних фільтрів;

- перемикач "РОД РАБОТЬІ" - для контролю джерел живлення (батарей), підключення часових характеристик "F" або "S" та для відключення приладу;

- перемикач "ФИЛЬТРЬІ" - для підключення частотних характеристик "А", "В", "С", "ЛИН";





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...