Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка та порядок роботи з радіометром



Радіометр являється показуючим приладом із цифровою індикацією. При вимірюванні необхідно розраховувати покази індикатора з урахуванням положення перемикачів виду вимірюваного іонізуючого випромінювання та діапазону. Максимальна ємність цифрового індикатора- 1999.

Перед початком роботи з радіометром необхідно вставити батарею живлення "Корунд" або переключити зовнішнє джерело живлення "Електроніка Д2-ЮМ". Для установки батареї "Корунд" зняти кришку поз. 11 відсіку живлення. При роботі радіометра від зовнішнього джерела живлення напругою від 4,7 до 12,0 В підключити джерело до радіометра череч з'єднання поз. 9.

Вимірювання потужності дози гамма-випромінювання. Потужність дози гамма-випромінювання вимірюється при установленій кришці-фільтру поз. 10.Радіометр вимірює потужність експозиційної дози в мілірентгенах за годину (мі' гад) або потужність еквівалентної дози в мікрозівертах за годину {мкВ/год), Вибір виду вимірюваної потужності дози здійснюється перемикачем Н-Х.

Для підтримання постійного коефіцієнта підсилення вимірювального тракту в приладі передбачено генератор каліброваного сигналу.

На передній панелі приладу (рис. 6.2) передбачені органи управління:

· потенціометр - для регулювання коефіцієнта передачі при калібровці вимірювача ВШВ-003;

· кнопка "КАЛИБР" - для включення каліброваного генератора;

· гніздо "50 mV" - для подання каліброваного сигналу на вхід поперед­нього підсилювача;

· гніздо - для підключення попереднього підсилювача;

· реєструючий прилад — для відліку вимірюваних величин та контролю напруги джерел живлення;

· перемикач "ДЕЛИТЕЛЬ dB" - для зменшення вимірюваного сигналу та забезпечення нормальної роботи вузлів приладу;

· кнопка "V" - для включення інтегратора при вимірюванні швидкості вібрації;

· кнопка "1 kHz" - для включення фільтра низьких частот зрізу 1 кГц;

· кнопка "ФИЛЬТРЬІ ОКТАВНЬІЕ" - для включення октавних фільтрів;

· перемикач "ФИЛЬТРЬІ ОКТАВНЬІЕ" - для включення одного із десяти октавних фільтрів;

· перемикач "РОД РАБОТЬІ" - для контролю джерел живлення (батарей), підключення часових характеристик "F" або "S" та для відключення приладу;

· перемикач "ФИЛЬТРЬІ" - для підключення частотних характеристик "А", "В", "С", "ЛИН"; - -© - для підключення до приладу реєструючих вимірювальних приладів;

· гніздо -'- - для заземлення приладу;

· світлодіод "ПЕРЕГРУЗ" - для сигналізації про перевантаження сигналами функціональних вузлів вимірювального приладу;

· світлодіоди під відповідними шкалами - для вибору конкретного числового значення вимірюваної величини за певною шкалою.






Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 176 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...