Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. 1.1.Дана посадова інструкція розроблена на підставі тарифно-кваліфіка­ційної характеристики вчителя фізичної культури



1.1. Дана посадова інструкція розроблена на підставі тарифно-кваліфіка­ційної характеристики вчителя фізичної культури, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 31.08.1995 р. № 463/1268 за погодженням із Міністерством праці та Міністерством юстиції України, а також відповідно до вимог «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчаль­но-виховного процесу в установах і закладах освіти», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 563 від 01.08.2001 р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 969/6160 від 20 листопада 2001 р.

1.2.Голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури призна­чається й звільняється з посади Управлінням освіти за поданням директора школи.

1.3.Голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури повинен мати вищу освіту та стаж педагогічної роботи не менше 5 років.

1.4.У своїй діяльності голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури керується Конституцією України й законами України, указами Пре­зидента України, рішеннями кабінету Міністрів України, органів управління освіти всіх рівнів із питань освіти й виховання учнів; правилами й нормами охорони праці, техніки безпеки й протипожежного захисту, а також статутом і локальними правовими актами школи (в тому числі Правилами внутрішнього трудового розпорядку, наказами й розпорядженнями директора школи, даною посадовою Інструкцією), трудовою угодою, контрактом.

1.5. Голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури дотри­
мується у роботі положень Конвенції про права дитини.

1.6. Голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури
зобов'язаний:

- дбати про особисту безпеку й здоров'я, а також про безпеку й здоров'я оточуючих людей і учнів під час навчально-виховного процесу, виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території закладу освіти;

- знати й виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, спортобладнанням, устат­куванням та іншими засобами виробництва, вміти користуватися засобами колективного та індивідуального захисту;

- проходити у встановленому законодавством порядку попередні та періо­дичні медичні огляди.

Голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури несе безпосе­редню відповідальність за порушення зазначених вимог.

2. Завдання та обов'язки

Основними завданнями та обов'язками діяльності голови методичного об'єднання вчителів фізичної культури є:

2.1.Проведення на високому методичному й науковому рівні навчання учнів у відповідності з програмами та методиками фізичної культури.

2.2.Визначення завдання та змісту занять з урахуванням віку, підготов­леності, індивідуальних, психофізіологічних особливостей учнів.

2.3.Надання допомоги учням, вчителям в оволодінні навичками й техні­кою виконання вправ.

2.4.Забезпечення проведення навчально-виховного процесу, що регламен­тується чинними законодавчими та нормативно-правовими актами з охорони праці, контроль за дотриманням здорових і безпечних умов проведення уроків та фізкультурно-оздоровчих заходів. Не допускати до проведення навчальних занять або робіт учасників навчально-виховного процесу без передбаченого спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту. Організація вивчення учнями правил і норм з охорони праці.

2.5.Організація на високому рівні проведення навчальних, факультатив­них і позаурочних занять із фізичної культури, у тому числі з дітьми, відне­сеними за станом здоров'я до підготовчої та спеціальної медичних груп.

2.6.Здійснення керівництва роботою вчителів фізичної культури кафед­ри.

2.7.Спільно з заступником директора з виховної роботи та педагогом-органі-затором організація позакласної фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи в школі, з залученням максимальної кількості учнів до фізкультурних гуртків, груп загальної фізичної підготовки (ЗФП), секцій за видами спорту і туризму.

2.8.Надання організаційної й методичної допомоги вихователям груп продовженого дня в проведенні занять з фізичної культури.

2.9.Координація роботи осередку спортивної спілки учнівської молоді, а також підготовка громадських інструкторів і суддів із числа учнів та залу­чення їх до проведення фізкультурно-оздоровчих заходів у школі й за місцем проживання. Організація внутрішкільних змагань і фізкультурних свят за програ- мою дитячих спортивних ігор «Старти надій».

2.10.Контроль, облік успішності та відвідування занять учнями.

2.11.Удосконалення навчально-виховної роботи, впровадження ефектив­них форм, методів і засобів фізичного виховання.
Спільно з адміністрацією та лікарем школи забезпечення контролю за станом здоров'я і фізичної підготовки учнів протягом усього періоду нав­чання.

2.12.Спільно з педагогом-організатором у період канікул організація спор­тивно-масових заходів.

2.15.Спільно з директором школи й головою профспілкового комітету здійснення контролю за станом експлуатації спортивних споруд і приміщень, за збереженням і правильним використанням спортивної форми, інвентарю та обладнання, за раціональним використанням асигнувань, виділених на зміцнення матеріально-спортивної бази навчального закладу.

2.16.Допомога установам охорони здоров'я в організації проведення ме­дичного обстеження учнів.

2.17.Складання звітів за встановленою формою.

2.18.Удосконалення педагогічної майстерності і фахового рівня.

2.19.Дотримання етичних норм поведінки в школі, побуті, громадських місцях, які відповідають суспільному статусу педагога.

2.20.Розміщення та встановлення спортивного обладнання у відповідності з правилами й нормами техніки безпеки і виробничої санітарії.

2.21.Розроблення та перегляд один раз на три роки інструкції з охорони праці, виробничої санітарії, протипожежної безпеки та один раз на п'ять років інструкції з безпеки під час проведення занять у спортивних залах, спортивних майданчиках і здійснення нагляду за їх дотриманням.

2.22.Систематичне проведення інструктажів із учнями з охорони праці та безпеки життєдіяльності під час навчальних занять з обов'язковою реєст­рацією в класному журналі та «Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці для учнів».

2.23.Спільно з адміністрацією й профспілковим комітетом проведення ретельної перевірки та своєчасного розслідування й облік нещасних випадків серед учнів під час уроків фізкультури та при проведенні спортивно-масових заходів.

Вживання заходів щодо усунення причин, що призвели до нещасного випадку.

2.24.Проведення профілактичної роботи щодо запобігання травматизму серед учнів під час навчально-виховного процесу, а також щодо вимог особистої безпеки в побуті.

2.25.Допущення у визначеному порядку на заняття представників дирек­ції школи.

2.26.Заміна на уроках тимчасово відсутніх учителів згідно з розпоряд­женням заступника директора з навчально-виховної роботи.

2.27.Прийняття участі у роботі педагогічної ради школи і нарадах, які проводяться дирекцією школи, а також участь у розробленні окремого розділу з охорони праці, колективного договору (угоди) між дирекцією та профспіл­ковою організацією.

2.28.Чергування в школі у відповідності з графіком чергувань на перервах між заняттями, а також за 20 хв. до початку і протягом 20 хв. після закін­чення занять.

Права

Голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури має право:

3.1.Приймати участь в управлінні школою в порядку, визначеному Ста­тутом школи.

3.2.Захищати професійну честь і гідність.

3.3.Знайомитись зі скаргами та іншими документами, що містять оцінку його діяльності, давати свої пояснення.

3.4.Захищати свої інтереси самостійно або через представника, в тому числі адвоката, у випадку дисциплінарного чи службового розслідування, пов'язаного з порушенням педагогом норм професійної етики.

3.5.На конфіденційність дисциплінарного (службового) розслідування за винятком випадків, передбачених законом.

3.6.Вільно вибирати і використовувати методи навчання й виховання, навчальні посібники і матеріали, підручники, методи оцінювання знань і умінь, що не суперечать інструктивно-методичним і нормативним документам МОЗ України.

3.7.Підвищувати свою кваліфікацію.

3.8.Атестуватися добровільно на відповідну кваліфікаційну категорію і отримати її у випадку успішного проходження атестації.

3.9.Давати учням під час занять і перерв обов'язкові розпорядження, які стосуються організації занять і дотримання дисципліни, притягувати учнів до дисциплінарної відповідальності у випадку і в порядку, визначених Статутом і Правилами про нагородження учнів школи та стягнення.

3.10. Працювати в умовах, що відповідають санітарному законодавству.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 821 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...