Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір установок прицілу, точки прицілювання і визначення бокових поправок



Для вибору прицілу, точки прицілювання необхідно визначити відстань до цілі і врахувати зовнішні умови, що можуть уплинути на дальність і напрямок польоту кулі. Приціл і точка прицілювання вибираються з таким розрахунком, щоб при стрільбі середня траєкторія проходила посередині цілі.

При стрільбі на відстані до 400 м вогонь із АК-74 варто вести, як правило, із прицілом 4, або „П” прицілюючи в нижній край цілі чи в середину, якщо ціль висока (бігучі фігури і т.д.).

При стрільбі на відстані, що перевищують 400 м, приціл установлюється відповідно відстані до цілі, округленій до цілих сотень метрів. За точку прицілювання, як правило, приймається середина цілі. Якщо умови обстановки не дозволяють змінювати установку прицілу в залежності від відстані до цілі, то в межах дальності прямого пострілу вогонь варто вести з прицілом, що відповідає дальності прямого пострілу, прицілюючи в нижній край цілі.

Поправки на боковий вітер враховуються під час стрільби із автомату виносом точки прицілювання у фігурах цілі або метрах, при стрільбі із кулемета –установкою цілика.

Поправки в установку цілика береться в ту сторону, відкіля дує вітер; наприклад, вітер дує праворуч, поправка точки прицілювання в право (цілик необхідно переміщати вправо).

Поправки на бічний помірний вітер (швидкість 4 м/с) у метрах і фігурах людини приводяться в таблиці Настанови зі стрілецької справи.

Табличні поправки при сильному вітрі (швидкість 8 м/с), що дує під прямим кутом до напрямку стрільби, необхідно збільшувати в два рази, а при слабкому вітрі (швидкість 2 м/с) чи при помірному вітрі, що дує під гострим кутом до напрямку стрільби, зменшувати в два рази.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3716 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...