Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості побудови та використання шкали



1. Шкала розроблена таким чином, щоб можна було відобразити почуття лю- дини на момент опитування чи протягом останніх декількох днів.

2. Шкалу можна використовувати у роботі з будь-яким дорослим, який кон- тактує з дитиною, потреби і розвиток якої оцінюються. Якщо її гнучко застосову- вати, вона може стати хорошим матеріалом для відкритого обговорення багатьох аспектів, включаючи відчуття батьків щодо стосунків із дитиною / дітьми.

3. Шкалу доцільно використовувати під час початкової оцінки.

4. Надзвичайно важливо, щоб респондент розумів, чому його просять заповни-

ти шкалу. Деякі батьки / опікуни можуть бути занепокоєні, якщо виявиться, що

в них є проблеми з психікою, які заважають піклуватися про дитину. Це потрібно враховувати і бути готовим до певних пояснень. Наприклад, можна пояснити, що багато батьків переживають серйозні стреси, і важливо це усвідомлювати, якщо

їм буде надаватися підтримка, допомога.

5. Найкраще, щоб шкалу заповнював сам батько / опікун у присутності соці- ального працівника, але її можна обговорити також усно.

6. Шкалу заповнюють протягом 10 хвилин.



7. Надзвичайно важливим є обговорення шкали. Зазвичай це необхідно зро-

бити після її заповнення. Однак інколи важливо відразу обговорити ті чи інші з’ясовані проблеми.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...