Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема №1: Методика гігієнічної оцінки умов праці фармацевтичних працівників



1. Мета: засвоїтиметодику гігієнічної оцінки умов праці фармацевтичних працівників.

1.1 Знати:

1.1.1. Поняття про шкідливі та небезпечні виробничі чинники, їх класифікація.

1.1.2. Поняття про важкість, напруженість, шкідливість та небезпечність праці.

1.1.3. Гігієнічні особливості умов праці та стану здоров’я лікарів різного профілю.

1.2. Вміти:

1.2.1. Класифікувати шкідливі та небезпечні виробничі чинники.

1.2.2. Користуватися при комплексній гігієнічній оцінці умов праці фармацевтичних працівників „Гігієнічною класифікацією праці”.

1.2.3. Класифікувати умови праці за ступенем шкідливості та небезпечності, важкості та напруженості.

2. Питання для самостійної підготовки:

2.1. Фактори, що обумовлюють санітарно-гігієнічні умови праці. 2.2.Класифікація шкідливих та небезпечних виробничих чинників.

2.3.Поняття про важкість, напруженість, шкідливість та небезпечність праці. 2.4.Гігієнічні особливості умов праці та стану здоров'я працівників фармацевтичних закладів.

2.5.Основні методи та критерії санітарно-гігієнічного оцінювання умов праці фармацевтичних працівників.

2.6.Атестація робочих місць за умовами праці.

3. Структура та зміст заняття:

Заняття проводиться в учбовій аудиторії кафедри. Контроль початкового рівня знань здійснюється методом тестового контролю або письмового чи усного опитування. Після вирішення організаційних питань та інструкцій викладача студенти самостійно ознайомлюються з структурою та змістом „Гігієнічна класифікація праці…. ГН 6.6.1-083-2001” (додаток 1).

Далі студенти одержують ситуаційні задачі та виконують практичну роботу з оцінки умов праці працівників фармацевтичних закладів за ступенем шкідливості та небезпечності, важкості та напруженості, користуючись „Гігієнічною класифікацією праці …” (зразок оформлення протоколу та написання висновку наведено у додатку 2). Після оцінки ситуації, викладеної в задачі, складається висновок. Робота оформлюється протоколом. Наприкінці заняття викладач оцінює роботу кожного студента, підводить підсумок та оголошує завдання на наступне заняття.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 947 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...