Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Послідовність аналізу вигід і витрат



У сучасних умовах в різних країнах обов’язковим є попередній аналіз успішності державних проектів за державною методологією аналізу вигід та витрат. Взагалі інформація про витрати є дуже вагомим фактором на всіх стадіях управління.

Предметоманалізу вигід і витрат є різноманітні види витрат підприємств і їх підрозділів та можливості їх регулювання За допомогою такого аналізу встановлюються витрати, обумовлені конкретним рішенням або проектом, і визначається напрям їх регулювання

Менеджери і аналітики діють в умовах обмеженості ресурсів. Саме тому зростає необхідність обережного ставлення до залучення і регулювання ресурсів. Будь-яка діяльність, яка передбачає споживання ресурсів, що їх можна використати в інший і, можливо, кращий спосіб, повинна мати серйозне обґрунтування. 3 обмеженістю ресурсів, необхідно бути впевненим, що кожен вибраний проект дасть найбільш можливу віддачу з кожного витраченого ресурсу.

Аналіз вигід і витрат проводиться:

–представниками влади, які займаються підготовкою, обґрунтуванням будь-яких проектів державного сектора на всіх рівнях управління;

–експертами, аналітиками недержавних неприбуткових структур, зокрема, політичних партій для розробки політичних програм;

– експертами, аналітиками консалтингових фірм, які виконують аналіз на замовлення підприємств та організацій;

–фахівцями фінансового аналізу підприємств та організацій.

Не існує єдиної методики для проведення аналізу вигід і витрат. Кожен аналіз відрізняється від іншого і потребує ретельного та інноваційного підходу. Проте корисно мати стандартну послідовність етапів аналізу. Це забезпечує логічну послідовність проведення аналізу, що корисно як для аналітиків, які проводять дослідження, так і для менеджерів, які отримують їх звіти.

Стандартними етапами аналізу вигід і витрат є [12]:

1. Вивчення потреби, врахування обмежень і формулювання завдань та цілей. Зазначення точки зору, з якої будуть оцінюватись витрати і вигоди.

2. Визначення варіантів у такий спосіб, який дасть змогу аналітику порівняти їх коректно. Якщо один варіант оцінюється проти базисної ситуації, треба упевнитись, що базисну ситуацію оптимізовано.

3. Аналіз прирістних ефектів і збір даних щодо витрат і вигід. Введення величин витрат і вигід у різні проміжки часу в таблицю базових даних.

4. Зведення величини витрат і вигід до прийнятих стандартних одиниць вимірювання.

5. Використання детермінованої моделі із введенням щоразу одних величин витрат і вигід так, ніби ці величини є визначеними.

6. Аналіз чутливості вигід та витрат.

7. Аналіз ризику з урахуванням відомостей про діапазони і ймовірності величин витрат і вигід, та шляхом моделювання очікуваних результатів інвестиційного проекту.

8. Визначення варіанту вибору, який дасть бажаний результат розподілу доходів.

9. Розробка оптимальних рекомендацій.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...