Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація номенклатур підсумкового обліку



Ознака Класифікація
Характер Фінансові та внутрішньогосподарські
Зміст Статистичні, оперативні, бухгалтерські
Періодичність Поточні, місячні, квартальні, піврічні, річні
Структура Директивні та розрахункові
Консолідація Зведені та за структурними підрозділами

Головною особливістю організації номенклатур заключного етапу облікового процесу є те, що вона регламентується законодавством України, методичними рекомендаціями щодо заповнення окремих показників звітності та стандартами бухгалтерського обліку. Тому кожну таку номенклатуру вибирають, переглядаючи ці нормативні акти.

При розробці облікових номенклатур підсумкового обліку необхідно враховувати ще й те, що вони тісно пов'язані з нормуванням, плануванням, бюджетуванням, контролем і аналізом. Саме тому в складі облікової номенклатури підсумкового обліку, крім фактичних даних повинні входити також планові й нормативні показники, а також показники відхилень в абсолютному і відносному вираженнях.

У всіх випадках при формуванні номенклатур кожного з облікових етапів необхідно додержуватися затверджених у державних нормативних актах та внутрішніх документах підприємства положень, щоб уникнути зайвої роботи. Вже після остаточного вибору номенклатур переходять до організації вибору і розробки носіїв інформації. Для оптимізації процесу формування облікових номенклатур й формування системи документування господарських операцій, пропонується застосування схеми, поданої на рис. 6.11.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...