Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дозиметрична характеристика гама-випромінювання



При проходженні пучка гама-променів з енергією 1,25 МеВ максимум дози в тканинах припадає на глибину 4 – 6 мм від поверхні тіла. У зв’язку із цим при далекодистанційній гама-терапії опромінювана поверхня зазнає меншого променевого навантаження в порівнянні із далекодистанційною рентгенотерапією, тому толерантність шкіри при дрібному фракціонуванні гама-випромінювання підвищується до 55–60 Гр (при далекодистанційній рентгенотерапії толерантна шкірна доза 30–35 Гр).

Для характеристики розподілу випромінювання в опромінюваному об’ємі використовують ізодозні лінійки (див. мал.4.6).

Складання плану лікування злоякісних новоутворень розташованих глибоко в організмі. План лікування злоякісних новоутворень складають згідно структури курсу променевої терапії див. вище.

В передпроменевому періоді після детального обстеження хворого визначають гістологічну будову пухлини. При наявності злоякісної пухлини визначають показання (рак легень, молочної залози, стравоходу, матки і інші глибоко розташовані пухлини) та виключають протипоказання для далекодистанцйної променевої терапії (див. в главі 4 «Протипоказання до призначення променевої терапії», після чого визначають вид та метод променевої терапії. В залежності від гістологічної будови, розмірів пухлини, стадії її розвитку, глибини розташування визначають оптимальні РОД та СОД (див. розділ 4). Розрахунок глибинних осередкових доз виконується на схематичному перерізі тіла хворого, визначається кількість і розміри шкірних полів та вибирають оптимальний режим опромінення (див. розділ 4).

В променевому періоді проводять опромінення хворого, при необхідності застосовують додаткові методи лікування та спостерігають за станом хворого.

В післяпроменевому періоді оцінюють результати лікування та проводять періодичний диспансерний контроль.





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 508 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...