Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема33 . Історія виникнення барів, види їх в зарубіжних країнах, характеристика



План

1. Історія виникнення барів.

2. Види барів та їх характеристика в зарубіжних країнах.

Література

1. М.Н. Захарченко “Обслуживание не предприятиях общественного питания”, Москва: Экономика, 1986., 270 с.

2. Малюк Л.П.Організація роботи бармена. – Харків, 2002 р., с. 8-28

1. Бар - підприємство, призначене для реалізації різних напоїв (змішаних натуральних міцних алкогольних, слабоалкогольних, холодних і гарячих) за барною стійкою. до більшості напоїв подають гарячі або холодні закуски, десерти, кондитерські вироби.

В барах найбільш поширені такі закуски: бутерброди, тарталетки, кошики, грінки з різними продуктами, фруктові і овочеві салати, яйця фаршировані, жюльєни, гриби запечені в кокотницях, сирні паштети, курчата смажені на вертелі, маслини, оливки, солоний мигдаль, фісташки смажені та ін.

2. Класифікація барів

1. За асортиментом напоїв і виробів, які реалізують бари: винні, коньячні, пивні, молочні, коктейль-бари, коктейль-холи, гриль-бари, салат-бари, вітамінні бари.

2. за призначення: танцювальні, ігрові (кегельбани), вар’єте-бари, диско-бари, експрес-бари.

3. За рівнем обслуговування і технічним обладнанням: ІІІ класи: “люкс”, “вищий”, “перший”.

Бари класу вищого класу та класу “Люкс” пропонують високий рівень архітектурно-художнього оформлення залів їх технічного оснащення (телевізори, відеомагнітофони, ігрові автомати), організовують естрадні концерти, меню включають фірмові страви, закуски і змішані коктейлі.

Бари І класу надають менший об’єм послуг відвідувачам, яких обслуговують бармени і офіціанти. Відвідувачам пропонують закуски і змішані напої, передбачають виступ музичних ансамблів. Обслуговує відвідувачів за барною стійкою – бармен.

Винні бари розміщують при готелях, ресторанах, кафе. Відвідувачам пропонують легкий аперитив, тому винні бари розміщують в аванзалі або в залі великого ресторану, це бар – аперитив, призначений для зустрічі гостей перед банкетом.

Пивні бари це самостійні підприємства, які спеціалізуються на реалізації пива на розлив, а марочного пива в пляшках. У пивних барах встановлюють спеціальну стойку і кран-дозатор. Пиво подається із стаціонарних місткостей, розміщених у підвалі, ці місткості заповнюються з автоцистерни. Які постачають пиво з пивзаводів.

Гриль-бари призначені для приготування і реалізації виробів з м’яса, птиці. Риби, смажених в електрогрилях, а також гарячих і холодних напоїв, натуральних вин, кондитерських виробів. Розміщують у торгових залах великих ресторанів, готельних комплексах, місцях масового відпочинку. В гриль-барах бармен працює і як кухар.

Снек-бари підприємства, які поєднують функції бару і закусочних. Розміщують їх на магістралях, автозаправочних станціях, у районах великих торгових центрів. Ці підприємства реалізують різні коктейлі і створюють умови для відпочинку відвідувачів.

Салат-бари підприємства де готують різні салати і салат-коктейлі з фруктів, ягід, овочів, м’яса. Птиці, риби. Відвідувачі можуть за своїм маком комбінувати різні салати з підготовлених компонентів, заправляти і порціонувати їх. Тут готують і реалізують різні напої і борошняні вироби до них.

Вітамінні бари підприємства, які спеціалізуються на приготуванні і реалізації безалкогольних коктейлів, соків, салатів з овочів, фруктів, ягід і гарячих напоїв.

Танцювальні бари організовують в окремих будівлях або готелях. Вони працюють переважно у вечірній час. У торговому залі виділяють місце для оркестру, танців, концертних програм.

Ігрові бари розміщують у готельних комплексах і зонах відпочинку, реалізують коктейлі, спеціальні закуски, фрукти, кондитерські вироби, гарячі напої у залах, де встановлені різні ігрові автомати. Відвідувачів обслуговує бармен за стойкою, за столами – офіціант.

Вар’єте-бари це бари з музично-естрадною програмою, фактично є коктейль-бари.

Диско-бари призначені для організації вечорів відпочинку для молоді з виступами музикантів, співаків, акторів. Постійно організовують дискотеки. У диско-барах готують і реалізують прохолоджуючі і змішані напої, легкі закуски (можуть бути і гарячі страви) дрібно штучні вироби (валовини, корзин очки). Обов’язково в реалізації повинно бути морозиво з різними наповнювачами.

Експрес-бари – бари для швидкого обслуговування. Їх обладнують у торгових центрах, готелях, при вокзалах. Асортимент складається з бутербродів, тарталеток, корзин очок, валованів, кондитерських виробів, молочних продуктів.

Питання для самоконтролю:

1. Дайте визначення бару.

2. Як класифікують бари?

3. Чи поділяються бари на класи?

4. Назвіть призначення вітамінних барів.

5. Що представляють собою експерс-бари?

6. Відмінні особливості коктейль бару від вар’єте-бару.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 3112 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...