Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття маркетингу в охороні здоров'я



Маркетинг в охороні здоров'я можна розглядати як напрямок по використанню ринкових відносин для задоволення потреб населення в медичних послугах, а також потреб закладів охорони здоров'я різних типів і потужностей з різним ресурсним забезпеченням. Його завданнями мають бути: забезпечення вільного вибору найбільш придатних технологій з ряду вже наявних; активне формування потреб у технологіях, виходячи зі стратегії системи охорони здоров'я в цілому й окремих його закладів, формування конкурентних відносин на ринку охорони здоров'я [8, 9].

Маркетинг в охороні здоров'я – система принципів, методів і засобів, що базуються на комплексному вивченні попиту споживачів і цілеспрямованому формуванні пропозиції медичних послуг медичними організаціями/ закладами [8].

Американська медична асоціація визначає маркетинг як комплексний процес планування, економічного обґрунтування і управління виробництвом послуг охорони здоров'я, ціновою політикою в області лікувально-профілактичного процесу, просуванням послуг (товарів медичного призначення) до споживачів, а також процесом їхньої реалізації.

Цілі маркетингу в охороні здоров'я:

1. Забезпечення рентабельності виробництва медичних послуг;

2. Досягнення економічної ефективності від їхньої реалізації за прийнятний час у межах наявних виробничих можливостей.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 553 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...