Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Протокол спостереження



Етап заняття   Поведінка учнів (мова, репліки, сміх, жести, міміка і т. п.)   Ставлення до...  
негативне   байдуже 0   позитивне +  
                   

3. Надалі ідентифікуйте це ставлення як позитивне (+), негативне (-) чи байдуже (0).

4. Зробіть висновок про перевагу того чи іншого ставлення, самостій­но запропонуйте ті чи інші рекомендації щодо врахування виявленого ставлення учнів до певних аспектів навчання у своїй викладацькій діяльності.

II. Соціометрична методика «Подарунок на день народження»

З допомогою методики «Подарунок на день народження» вивчіть особливості міжособистісних стосунків у навчальній групі (однаковість чи неоднаковість привабливості учнів в групі; наявність особливо при­вабливих осіб та осіб, до яких група байдужа; характер сприйняття уч­нями один одного в групі та ін.).

Порядок виконання:

1. Приготуйте учням бланки для відповідей: по 5 маленьких аркушів для кожного учня.

2. Повідомте учнів, що це дослідження проводиться Вами для кращого ознайомлення з групою (класом). Зробіть наголос на анонімності дослідження.

3. Надайте учням таку інструкцію.

Уявіть, що сьогодні день народження всієї вашої групи (всього класу). Привітайте не менше п 'яти своїх одногрупників з цим святом, надавши їм «подарунки». Для цього візьміть 5 маленьких папірців (за кількістю одногрупників, яких ви бажаєте привітати), запишіть на кожному з них прізвище одного одногрупника і назву того «подарунка», який ви хотіли б йому подарувати. При цьому «подарунком» може бути все те, що, на вашу думку, потрібно тому, кого ви обдаровуєте, — предмет, час року, людська якість і т. п. Своє прізвище вказувати не треба.

4. Повідомляти результати дослідження групі не рекомендується, особливо коли під час попереднього спостереження за групою було виявлено несприятливий соціально-психологічний клімат.

5. Дома опрацюйте отриману інформацію, склавши підсумкову таблицю (табл. 2).

Таблиця 2

ОПРАЦЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ СОЦІОМЕТРИЧНОЇ МЕТОДИКИ «ПОДАРУНОК НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ»

    Отримані              
Список навчальної групи (класу)   подарунки (вписати всі, навіть якщо вони   Загальна кількість отриманих подарунків (Р)   Статус учня в навчальній групі (класі)   Сприйняття учня в групі  
    повторюються)              
1.                  
2.                  
...                  

• Про привабливість учня в групі (його статус) можна судити за кількістю осіб, що подарували йому «подарунки», тобто виказали до нього своє позитивне емоційне ставлення (табл. 3)

• За наданими «подарунками» можна судити про те, як сприймає певного учня група. Так, розумним, начитаним особам часто дарують книги, канцелярські прилади, техніку; активним, ініціативним — спортивний одяг, тренажери, машини; симпатичним, добродушним — плюшеві іграшки; користолюбцям — гроші; кар'єристам — великі споруди. Якості, риси характеру звичайно дарують тим, у кого вони виявлені надто слабко.

Таблиця З

ВИЗНАЧЕННЯ ВНУТРІШНЬОГРУПОВОГО СТАТУСУ

Статус у групі   Частка осіб, що «привітали» учня   Характеристика  
«Зірка»   Понад половини одногрупників   Найвизначніша людина в групі, на неї орієнтується більшість одногрупників, є особливо емоційно привабливою для спілкування. Може бути як лідером у групі, так і просто її улюбленцем  
«Визнаний»   Значна кількість одногрупників, але менше за половину   Людина, цінна для значної частини групи. Можливо, лідер однієї з існуючих у групі підгруп або просто має багато друзів  
«Прийнятий»   Незначна кількість осіб (1-3)   Коло спілкування в групі цієї людини обмежене кількома особами  
«Ізольований»   Не привітав ніхто   Людина, що не помічається чи відторгається групою. Може бути як новачком у групі, так і особою, що прагне бути непомітною, не бажає ні з ким спілкуватися  

6. Підрахуйте загальну кількість «зірок», «визнаних», «прийнятих», «ізольованих» у групі. Сприятливими є такі групи, в яких кожен отримає приблизно однакову кількість «подарунків» — тобто в усіх статуси будуть «визнаний» і «прийнятий». У таких групах можна застосовувати ігри—змагання, що грунтуються на конкуренції окремих учнів або підгруп. Групи, в яких є кілька яскраво виражених «зірок», звичайно включають і кілька «ізольованих» студентів. У таких групах може спостерігатися явна диференціація, несприятливий клімат, тому у процесі навчання рекомендується використовувати більше завдань на кооперацію, досягнення більшої згоди між учасниками. Учням таких груп слід більше уваги приділяти один одному, збільшенню своєї групової згуртованості, поширенню кола спільних справ, аби кожний мав змогу проявити себе і набути належне визнання. Отримані результати можна враховувати і для розподілу учнів за підгрупами та ролями у груповій діяльності. Оптимальним уважається такий розподіл на підгрупи, за якого «соціометричні зірки» та «ізольовані» розподілені рівномірно. У разі проектування групових ролей слід намагатися зробити їх набір якомога різноманітнішим, аби відповідні ролі знайшлися і активістам, і інтелектуалам, і тихоням.

III. Експрес—методика «Формула темпераменту»

Дана методика дає змогу виявити приблизно тип темпераменту лю­дини. Її перевагою є швидкість виконання. Порядок виконання:

1. Підготуйте та роздайте учням бланки для відповідей (табл. 4).

Таблиця 4

БЛАНК ВІДПОВІДЕЙ

Прізвище та ім'я учня ___

Оцініть, будь-ласка, свою згоду з наведеними нижче твердженнями за 10-бальною шкалою: 10 — повна згода, 0 — повне заперечення

1. Перед якоюсь важливою для мене подією я починаю нервувати

2. Я працюю нерівномірно, уривками

3-Я швидко переключаюся з однієї справи на іншу

4. Якщо треба, я можу спокійно чекати

5. Мені потрібні співчуття та підтримка, особливо за невдач і труднощів 6.3 рівними я нестриманий і запальний

7. Мені не важко зробити вибір

8. Мені не треба стримувати емоції. Це трапляється само по собі

2. Проінструктуйте учнів щодо заповнення бланків.

3. У дома визначте формулу темпераменту кожного учня:

• підрахуйте суму балів кожного типу темпераменту, замінивши номери запитань у формулах названою вами кількістю балів:

С=3+7 Х=2+б Ф=4+8

М = 1+5

• запишіть формулу темпераменту: на першому місці літера того типу темпераменту, що набрав найбільшу кількість балів, а далі — за зменшенням.

4. Типом темпераменту учня вважається темперамент, що набрав найбільшу кількість балів (перша літера у формулі). Якщо, коли відно­сно кількох типів темпераменту будуть отримані близькі результати, слід доповнити дані психодіагностики даними спостереження за цим учнем.

5. Зведіть результати виконання методики окремими учнями у таб­лицю розподілу навчальної групи (класу) за типами темпераменту (табл.5).

Таблиця 5

РОЗПОДІЛ УЧНІВ НАВЧАЛЬНОЇ ГРУПИ (КЛАСУ) ЗА ТИПАМИ ТЕМПЕРАМЕНТУ

Сангвінік   Холерик   Флегматик   Меланхолік  
               

6. Ознайомтеся з характеристикою певних типів темпераменту та самостійно розробіть рекомендації щодо врахування темпераменталь-них властивостей окремих учнів та групи в цілому в процесі проведен­ня занять.

Психологічна характеристика осіб з різним типом темпераменту

Сангвінік людина з сильною, врівноваженою, рухливою нерво­вою системою, тому вона має швидку реакцію, життєрадісна, добре протистоїть труднощам, а її вчинки — завжди обмірковані. Рухливість її нервової системи зумовлює мінливість почуттів, інтересів, поглядів, високу пристосовуваність до нових умов. Це товариська людина, яка має широке коло знайомств, але не відрізняється стійкістю у спілкуван­ні та зв'язках. Вона — продуктивний діяч, але лише тоді, коли багато цікавих справ (сильна нервова система потребує постійного збуджен­ня), інакше починає нудьгувати, стає млявою, відволікається. У стресі виявляє «реакцію лева», тобто активно, обмірковано захищає себе, пра­гне нормалізувати обставини.

Товариський, відкритий, говіркий, досяжний, живий, безтурботний, ініціативний, відхідливий, схильний захоплюватися.

Холерик це людина, нервова система якої визначається перева­жанням збудження над гальмуванням, унаслідок чого він реагує на зов­нішні події дуже швидко, часто необмірковано, не встигає себе загаль­мувати, виявляє нетерплячість, рвучкість, різкість рухів, запальність, невгамовність, нестриманість. Неврівноваженість нервової системи зу­мовлює циклічність у зміні його активності, бадьорості: коли він захоп­люється якою-небудь справою, працює пристрасно, з повною віддачею, але терпіння йому вистачає не надовго, і коли воно вичерпується— з'являється роздратованість, поганий настрій, млявість, знесиленість, все валиться з рук. Чергування періодів підйому настрою та енергійно­сті з періодами спаду, депресії зумовлюють нерівність поведінки і са­мопочуття, можливість невротичних зривів і конфліктів з оточуючими.

Наполегливий, образливий, неспокійний, агресивний, збуджений, ім­пульсивний, залежний від настрою: є інтерес — енергійний, ініціатив­ний, наполегливий, нема інтересу—роздратований, афективний.

Флегматик — людина із сильною, врівноваженою, але інертною нервовою системою, внаслідок чого на події реагує повільно, емоції ви­являються загальмовано (важко розсердити, розвеселити). Має високу працездатність, добре протистоїть сильним і тривалим подразникам, труднощам, але не здатний швидко відреагувати на неочікувані нестан­дартні ситуації. Має гарну пам'ять, не здатний відмовитися від звичок і стереотипів, що склалися, не полюбляє змінювати своє життя, роботу, друзів, важко і повільно пристосовується до нових умов. Настрій стій­кий, рівний. У разі серйозних неприємностей залишається зовнішньо спокійним.

Стійкий, спокійний, надійний, розмірений, цілеспрямований, миро­любний, вдумливий, старанний, пасивний.

Меланхолік людина зі слабкою нервовою системою, має підви­щену чутливість навіть до слабких подразників, а сильний подразник вже може викликати «зрив», розгубленість, тому за стресових ситуацій (екзамен, змагання, небезпека, загроза і т. п.) можуть погіршати резуль­тати діяльності порівняно зі спокійними обставинами. Підвищена чут­ливість призводить до швидкої втоми і спаду працездатності (необхід­ний триваліший відпочинок). Незначний привід може викликати образу, сльози. Настрій дуже мінливий, але, як правило, меланхолік прагне приховати, не виявляти зовнішньо свої почуття, не розповідає про свої переживання. Часто сумний, пригнічений, невпевнений у собі, тривожний, в нього можуть виникати невротичні розлади. У зв'язку із високою чутливістю, часто має виражені художні та інтелектуальні зді­бності.

Добрий, старанний, вірний, чутливий, пасивний, тихий.

IV. Експрес-методика дослідження індивідуально-типологічних особливостей за цифровим тестом «Соціотип» (В. Мегель, А. Овчаров)

Ця методика дає змогу швидко визначити тип особистості людини. Порядок виконання:

1. Приготуйте для учнів бланки для відповідей (табл. 6).

Таблиця 6

БЛАНК ДЛЯ ВІДПОВІДЕЙ ДО МЕТОДИКИ «СОЦІОТИП»

Прізвище та ім'я учня  
3 кожної пари описів (1—2, 34, 5—6, 7—8) виберіть один і обведіть його порядковий номер  
   
Ваша працездатність, як правило, завжди однакова і змінюється лише з певних причин. Ви послідовні в ро­боті, все доводите до кінця. Рішення приймаєте виважено і не любите їх змінювати. Вам легко дотримуватися встановлених правил   Ваша працездатність залежить від настрою, що може змінюватися без певних причин. Періоди підйомів змінюються спадом активності. Ви часто дієте без підготовки, розрахо­вуючи на щасливий випадок. Вам важко підкорятися строгим графікам та інструкціям  
   
Ви не любите з'ясовувати причини сварок і непорозумінь. Ставите ро­зум вище почуттів, об'єктивно суди­те про людей, незалежно від симпа­тій. Волієте не обговорювати теми особистого життя як свого, так і чу­жого   Ви схильні йти на компроміси у справах заради добрих стосунків. За­побігаєте сваркам. Вас цікавлять по­чуття і взаємини між людьми. Нама­гаєтеся зробити людям приємне, чемні  
   
Ви реаліст, який не любить химерних фантазій, практичні, впевнені в собі. Волієте не розпорошувати сили на кілька справ відразу. Ретельно за­ймаєтеся чимось одним. Багато речей любите майструвати власноруч, зав­жди перевіряєте результати зробле­ного вами та іншими   Ви добре передбачаєте майбутнє, ча­сто згадуєте минуле, прагнете до но­визни. Схильні до коливань і сумні­вів, не завжди впевнені в собі, неуважні. Більше тяжієте до теорії. ніж до практики  
   
Ви обачні, витримані, малоініціатив­ні у спілкуванні, недовірливі до но­вих людей. Контролюєте себе у су­перечці, щоб не висловити зайве   Ви легко спізнаєтеся з новими людь­ми. Вам легше зрозуміти інших, ніж самого себе. Ви невимушені, імпуль­сивні, відверті. Часто схильні до ри­зику і необачні, нестримані  

2. Проінструктуйте учнів щодо заповнення бланків.

3. У дома визначте тип особистості кожного учня, перевівши кожну цифру у її буквене позначення за ключем (табл. 7).

Таблиця. 7

КЛЮЧ ДО МЕТОДИКИ «СОЦІОТИП»

1 – J

2 – P

3 – T

4 – F

5 – S

6 – N

7 – I

8 - E

Тип особистості відображується в буквеному позначенні, в якому на першому місці — Е чи І, на другому — S чи N на третьому — Т чи F, на четвертому — J чи Р.

4. Зведіть результати виконання методики окремими учнями у таб­лицю типологічного розподілу навчальної групи (класу) (табл. 8).

Таблиця 8

ТИПОЛОГІЧНИЙ РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОЇ ГРУПИ

Типові риси   S   N  
Т   F   F   T  
I   J   ISTJ Контролер n= %   ISFJ Мораліст п= %   INFJ Гуманіст п= %   INTJ Аналітик n= %  
Р   ISTP Технолог n= %   ISFP Посередник n= %   INFP Натхненник п= %   INTP Критик n= %  
Е   Р   ESTP Активіст п= %   ESFP Політик п= %   ENFP Порадник п= %   ENTP Новатор n= %  
J   ESTJ Організатор п= %   ESFJ Популяризатор п= %   ENFJ Наставник n= %   ENTJ Лідер п= %  

5. Проаналізуйте цю таблицю і визначте загальний тип групи за представленістю різних типологічних рис особистості. Для цього під­рахуйте виразність кожної типологічної риси особистості в групі:

Е= I=

S= N=

Т= F=

J= Р=

6. Буквена формула загального типу особистості групи складеться з чотирьох найбільш виражених типологічних рис особистості (по одній

з кожної пари). У разі рівної кількісної представленості певних типоло­гічних рис особистості вважається, що групі властиві декілька типів. 7. Ознайомтеся з характеристикою певних типів особистості.

Коротка характеристика психологічних типів особистості

ISTJ — «Контролер». Обов'язкові, люди слова, відповідальні, спо­кійні, тверді, надійні, логічні, малоемоційні, сім'янини, їхні твердження ґрунтовні і детальні.

ISFJ — «Мораліст». Спокійні, відстоюють інтереси організації, зберігають традиції, відповідальні, підтримують зв'язок часів, викону­ють все за планом, турботливі, вважають, що виконувати доручення спокійніше, ніж керувати, є господарями в домі.

INFJ — «Гуманіст». Проникливі і прозорливі, радіють за інших, успішні в самоосвіті, чутливі, не полюбляють суперечок і конфліктів, мають багату уяву, поетичні, люблять метафори, гармонію людських взаємовідносин.

INTJ — Аналітик». Самовпевнені, їхні інтереси — у майбутньо­му, а минуле — не важливе. Для них авторитет, становище чи звання — не мають значення. Теоретики, полюбляють «мозковий штурм». Життя для них — гра на гігантській шахівниці. Логічні, мають високі здібності до навчання, незалежні, мають труднощі у вияві своїх емоцій і почуттів.

ISTP — «Технолог». Можуть спрямовувати свою увагу на новий об'єкт (обставини) без будь-якого зв'язку із попереднім. Субординація для них — зайва умовність. Безстрашні, дійові. Їхні захоплення час­то — пілотування, серфінг, використання інструментів (скальпель, до­лото чи комп'ютер), бойовики, ніндзя, побратимські стосунки, дуелі. Часто нехтують формальною освітою.

ISFP — «Посередник». Люди мистецтва, високочутливі до відтінків і полутонів, з гострим відчуттям реального моменту, вільні, оптимісти­чні, непокірливі, запобігають будь-яким обмеженням, захоплюються музикою, танцями.

INFP — «Натхненник». Спокійні, ідеалісти, мають почуття влас­ної гідності, борються зі злом за ідеали добра і справедливості. Ліричні символісти, письменники, психологи, архітектори, хто завгодно, тільки не бізнесмени. Мають здібності у вивченні мов, «мій дім — моя форте-' ця», поступливі в сім'ї.

INTP — «Критик». Цінителі думки і мови, миттєво оцінюють ситу­ацію, логічні, прагнуть до пізнання законів природи, інтелектуали, тро­хи занадто самовпевнені, інтелігенти, філософи, математики, теорети­ки, ідеологи, чуйні і розумні батьки, мають складний внутрішній світ, повний асоціацій.

ЕSTP — «Активіст». Енергія, гра, невичерпність. Досвідчені в по­ведінці з людьми, дотепні, прагматичні, можуть працювати в умовах ризику і на грані катастрофи, шукають гострих відчуттів, прагнуть до вигоди у стосунках, завжди гоняться за вдачею.

ЕSFP«Політик». Оптимізм і теплота, уникають самотності, йдуть життям сміючись, життя — суцільні пригоди, ігнорують усе по­хмуре. Щедрі, піддаються спокусам, старші друзі для своєї дитини, вміння працювати з людьми, люди бізнесу, торгівлі.

ЕNFР — «Порадник». Уміють впливати на оточуючих, бачити лю­дей наскрізь. Інколи відриваються від реальності в пошуку гармонії, помічають все екстраординарне, чутливі, заперечують суху логіку. Творчі, ентузіасти, оптимісти, мають багату фантазію, екстравагантні, щедрі, іноді до нерозсудливості.

ENTP — «Новатор». Застосовують інтуїцію на практиці (в ідеях і винаходах), ентузіасти, новатори, чарівні співрозмовники, ініціативні у спілкуванні, не терплять рутини, дотепні.

ESTJ — «Організатор». Відповідальні, полюбляють ієрархію, по­рядок, практичні, відкриті, роблять все за планом, без дурниць і зайвих вигадок, нехитрі, старанні, цілісні натури.

ЕSFJ — «Популяризатор». Відкриті, практичні, мають життєву мудрість, компанійські, гостинні, відповідальні, інтереси клієнта перед­усім, товариські.

ENFJ — «Наставник». Лідери, товариські, уважні до почуттів ін­ших людей, взірцеві батьки, нетерплячі до рутини й монотонної діяль­ності, вміють розподіляти ролі в групі.

ENTJ — «Лідер». Керівники, орієнтовані на ціль, логічні, ефектив­ність в роботі — найважливіше. Зберігачі домашнього затишку, інтелі­генти, вимогливі батьки, невтомні, кар'єру іноді вважають важливішою за сімейний добробут.

8. Зробіть висновки стосовно можливого врахування виявлених ін­дивідуально—типологічних особливостей учнів, використовуючи наве­дені у табл. 9 та 10 рекомендації.

ТТаблиця 9

РЕКОМЕНДОВАНІ СПОСОБИ НАВЧАННЯ ЛЮДЕЙ З РІЗНИМИ ТИПОЛОГІЧНИМИ РИСАМИ ОСОБИСТОСТІ

Е — робота у малих групах, активні методи навчання: діалоги, дискусії, ігри,«веселі» заняття   I — індивідуальна робота, домашні завдання, реферати, курсові, дослід­ницька діяльність  
S — вирішення практичних задач, вправи, аналіз ситуацій, наведення реальних прикладів, фактів   N — лекції, розроблення теоретич­них положень — схеми, програми, творчі завдання, визначення законо­мірностей  
T — об'єктивний контроль, справе­дливість, безпристрасність, чіткий виклад лише необхідної інформації, логічність, структурованість   F — поблажливість викладачів, емо­ційний контакт, переконування, сти­мулювання мотивації  
J — чітка система вимог, визначені терміни виконання завдань, цікавить не процес виконаня завдань, а ре­зультат   Р — зрозумілий смисл завдань, міні­мум вимог, необмеженість певними термінами виконання завдань  

Таблиця 10

РЕКОМЕНДОВАНИЙ ПІДХІД ДО ЛЮДЕЙ З РІЗНИМИ ТИПОЛОГІЧНИМИ РИСАМИ ОСОБИСТОСТІ



Е — звертати на нього більше уваги, більше слухати, ніж говорити, актив­но реагувати на його присутність, ро­бити компліменти


/ — не заважати, зайвий раз не зве­ртати на нього уваги, поважати, не сміятися над його вадами, обережно критикувати, більше говорити са­мому, передбачати бажання



S — розповідати про конкретні реа­льні речі, описувати події, зовніш­ність (форму, а не зміст), надати при­клад виконання завдання (зразок), готовий план (запропонує шлях ви­конання)


N — акцент на внутрішній суті (змісті), а не на формі, давати лише загальні вказівки (концепцію роз­робить сам), але допомогти у реалі­зації (погано відчуває зв'язок із ре­альністю)



Т — починати розмову з найголовні­шого, а оскільки така людина інколи не розуміє недоречного гумору, ви­кладати лише найважливіше, систе­матизовано, логічно

F — звертати увагу на людський фактор, грати на емоціях, даючи за­вдання, пояснювати їхній особис­тий смисл, поважати його інтереси, показувати, що ви зважаєте на його обставини



J — бути дисциплінованим, відпові­дальним, дотримуватись обіцянок, термінів виконання, висувати чіткі вимоги до себе й до нього, інколи утримувати його від прийняття необ-міркованих рішень


Р — бути гнучким, брати рішення на себе, але обов'язково вислухав­ши всі його пропозиції, контролю­вати перебіг виконання завдання


Додаток 2

ЗРАЗОК ОФОРМЛЕННЯ ТИТУЛУ ЗВІТУ З ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ Кафедра педагогіки та психології

ЗВІТ

З ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

У ___________________________________________

___________________________________________

указати місце проходження практики (повна назва установи)

Студента(студентки)_______________________

указати ім'я, прізвище, по батькові

Факультету___Групи________

Керівник від бази практики_________________

указати посаду, прізвище, ініціали

Керівник від університету_____________

указати посаду, прізвище, ініціали

Київ200_р.


Додаток З

АНАЛІЗ УРОКУ

Викладача

(прізвище, ім'я по батькові) проведеного «__» _______ 200_ р. у групі (класі)

з предмету ________________ присутніх _______ учнів,

відсутніх учнів

План занять

(відповідність теми заняття тематичному плану)

Перевірка занять за темою: ______________________

Опитано ____ осіб, виставлено оцінок ___, витрачено часу на опитування ____ хв.

Короткий аналіз контролюючих заходів (чіткість формулювання за­питань, об'єктивність і мотивованість оцінок, методи заохочування та активізації учнів, глибина виявлених знань, систематичність перевірки знань)____________________________________

На викладення теми _____________________

(витрачено хвилин)

Аналіз викладацької майстерності (тип уроку, зміст, структура, ло­гічна стійкість окремих елементів уроку, методи викладання, науко­вість, доступність, повнота викладу, зв'язок теорії та практики, наоч­ність, засоби підвищення ефективності викладання та активізації розумової і пошукової діяльності учнів)

Поведінка учнів (активність процесу пізнання і засвоєння, зацікав­леність навчанням, дисципліна) ______________________

Поведінка викладача (контакт з аудиторією, вміння стимулювати її активність, індивідуальний підхід, стиль викладання, педагогічний такт, культура мовлення, ерудиція ____________________

Результат уроку (виконання плану, досягнення мети, засвоєння ма­теріалу учнями, вади уроку ________________________

Висновки та пропозиції викладачеві. Урок відвідав _________

З аналізом уроку ознайомився викладач

_____________

(підпис)





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 6088 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.023 с)...