Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фізкультурні свята



Це специфічна форма фізичного виховання, радісна подія в житті дітей. Динаміка рухового змісту фізкультурного свята, як одного з видів активного відпочинку, проведення його на свіжому повітрі, святкове оформлення місця проведення створюють у дитини радісний настрій.

До програми фізкультурного свята входять різноманітні фізкультурні вправи й веселі рухливі ігри, що відображають освоєнні дітьми рухові навички.

Свято складається з трьох частин. Перша частина свята проходить у формі фізкультурного параду, який розпочинається загальним ходом дітей, розподілених на окремі команди, які йдуть зі своїми емблемами, знаками, вимпелами. Рух виконується під музику, вірші, пісні, що сприяє емоційному піднесенню. Після фізкультурного параду діти демонструють свої вміння в іграх і вправах.

У другій частині свята можна організувати ляльковий театр, виступи старших дітей, дорослих, сюжетні прогулянки тощо. До цієї частини обов’язково потрібно включити сюрпризні моменти: поява казкових героїв, фокусника, танцюристів тощо.

В заключній частині свята гості, діти, дорослі, педагоги виконують спільний танець (імпровізуючи).

Дуже цікаво проходять зимові фізкультурні свята. Їх зміст включає катання на санчатах, ковзанах, лижах, а також спортивні ігри, масовий танець, сюрпризні моменти.

Тривалість свята: 1 год. − 1 год. 20 хв. (2 − 3 рази на рік).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 369 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...