Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 1. Сутність та складові поняття ліквідності та платоспроможності комерційного банку



ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………….………………….3

РОЗДІЛ 1. СУТНІСТЬ ТА СКЛАДОВІ ПОНЯТТЯ ЛІКВІДНОСТІ ТА ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ……………...…….…….5

1.1. Сутність та значення ліквідності банків………………………………..……..5 1.2 Значення та складові платоспроможності комерційного банку……………...9

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ ЛІКВІДНОСТІ ТА ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ………………………………………………………..11

2.1. Аналіз показників ліквідності та платоспроможності банківської системи України………………………………………………………………………..…….11

2.2. Аналіз показників ліквідності та платоспроможності банку ПАТ «Райффайзен Банк Аваль……………………...…………………………..……….13

РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПОЛІПШЕННЯ ЛІКВІДНОСТІ ТА ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ…………………………20

3.1. Регулювання ліквідності комерційних банків……………………….………20 3.2. Оцінка ліквідності комерційних банків………………………………...……24 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ…………………………………………………...28 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………….30


ВСТУП

Актуальністю даної теми є те, що ліквідність та платоспроможність комерційного банку є одним з найважливіших показників, що характеризують фінансову стійкість банківської установи, вони показують достатність власних коштів того чи іншого банку для забезпечення захисту інтересів його вкладників та інших кредиторів, а також характеризують здатність банківської установи забезпечувати своєчасне виконання своїх грошових зобов’язань. Лiквiднiсть — це здатнiсть банку забезпечити своєчасне виконання своїх грошових зобов’язань. Вона визначається збалансованiстю мiж термінами i сумами погашення активiв та термінами i сумами виконання зобов’язань банку, а також термінами та сумами інших джерел та напрямів використання коштів типу видачі кредитів та понесених витрат.

Платоспроможнiсть — здатність юридичної чи фiзичної особи своєчасно i повнiстю виконати свої платiжнi зобов’язання.

Дана курсова робрта складається з трьох розділів. В першому розділі розглянуто сутність та складові поняття ліквідності та платоспроможності комерційного банку, в другому розділі проаналізовано показники ліквідності та платоспроможності у 2012-2013 роках, та у третьому розділі були подані шляхи поліпшення ліквідності та платоспроможності комерційних банків.

Метою написання роботи є дослідження та розгляд ліквідності та платоспроможності банківської системи України та шляхи їх покращення. Об’єктом дослідження курсової роботи є ПАТ «Райффайзен Банк Аваль».

Недостатній рівень ліквідності майже завжди є першою ознакою наявності в установи банку фінансових труднощів. У цій ситуації він, як правило, втрачає депозити, що зменшує його готівкові кошти та змушує реалізовувати найліквідніші активи.

Після втрати ліквідності банк перестає існувати, відновити його репутацію та довіру до нього з боку клієнтів майже не можливо. Виходячи з цього, менеджмент банку має постійно забезпечувати достатній рівень ліквідності за мінімальних втрат. Тому важливе значення має застосований банком інструментарій управління ліквідністю, зокрема, методи оцінювання потреби в ліквідних коштах, достатність джерел їх поповнення для кожного банку, стратегії управління ліквідною позицією.


РОЗДІЛ 1.СУТНІСТЬ ТА СКЛАДОВІ ПОНЯТТЯ ЛІКВІДНОСТІ ТА ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1411 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...