Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення нітратів і нітритів у буряках



Підвищений вміст нітратів у буряках зумовлений удобренням ґрунту значною кількістю азотних добрив.

Нітрити можуть утворюватися також при порушенні правил їх підготовки до згодовування. Наприклад, у нарізаних чи запарених буряках, не використаних протягом кількох годин, вміст нітритів різко зростає.

Хід визначення. На поверхню зрізу буряків нанести кілька кристалів дифеніламіну та краплю концентрованої сірчаної кислоти. Поява рожевого або синюватого кольору, що швидко зникає, вказує на незначний, а інтенсивного синього – на значний вміст нітратів і нітритів у буряках.

Для визначення нітритів у варених буряках з котла необхідно відібрати 10–15 мл відвару, профільтрувати і у фарфоровій чашці випаровувати до появи на дні жовтого осаду. На осад покласти кілька кристалів дифеніламіну, змочених концентрованою сірчаною кислотою. Поява рожевого кольору вказує на незначний, а синього забарвлення – на значний вміст нітритів.

Допустима концентрація нітритів у буряках – 800 мг на 1 кг корму натуральної вологості.

Щоб запобігти отруєнню свиней вареними буряками, потрібно: якомога швидше довести їх до кипіння і проварити не менше 30 хв від моменту закипання; не допускати повільного їх охолодження у котлах; перед варінням буряки потрібно очистити та відмити від бруду.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...