Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самостійна аудиторна робота. 1. Провести шприцеву і вакуумну мийку 10 ампул



1. Провести шприцеву і вакуумну мийку 10 ампул.

2. Визначити залишкові напруги ампульного скла.

3. Визначити термічну стійкість скляних ампул.

4. Визначити хімічну стійкість ампульного скла.

5. Ознайомитися в ДФ зі статтею " Ін'єкційні лікарські форми".

ЗАВДАННЯ №1. Проведення миття і сушіння ампул.

Видані ампули типу С розкривають шляхом розрізання капілярів спеціальним ножем для розкривання.

Зовнішнє: 10 ампул зовнішньо миють методом душування демінералізованою водою при температурі 50-60°С. 5 ампул миють шприцевим способом з використанням лабораторної установки. Ампули надягають на вертикально встановлену голку і відкриттям крана або затискача одержують фонтануючий струмінь води, що змиває механічні частки скляного пилу. Промиті ампули струшують капіляром униз для звільнення від води і сушать у сушильній шафі при температурі 180°С.

Контроль якості миття проводять візуально у світлі лампи потужністю 40 Вт на чорному і білому тлі.

Внутрішнє:

Вакуумний спосіб. В лабораторній установці вакуумним способом миють 5 ампул. У вакуумний ексікатор поміщають ампули капілярами вниз, щоб капіляри були наполовину занурені у воду. Ексікатор герметично закривають і створюють вакуум. Повітря у вигляді пухирців видаляється з ампул. Припинення їх виділення вказує на створення розрідження усередині ампул. Зняття розрідження (шляхом відкриття повітряного крана) приводить до вирівнювання в ексікаторі тиску з атмосферним, а ампули при цьому заповнюються водою. Об’єм заповнення ампули залежить від глибини створюваного вакууму. Операцію повторюють від 3 до 5 разів.

Шпицевий спосіб. Проводиться з допомогою склянки з тубусом, з’єднаної з гумовою трубкою, на кінці якої встановлюється голка. Склянку заповнюють профільтрованою очищеною водою, ампули повертають догори дном і надівають на голку так, щоб вона досягла розширеної частини ампули. Відкривають затискач гумової трубки і під тиском промивають внутрішню поверхню ампули.

Контроль якості миття проводять візуально у світлі лампи потужністю 40 Вт на чорному і білому тлі. Вимиті ампули сушать в сушильній шафі при температурі 180°С.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 461 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...