Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

При підготовці до заняття



І. Запитання для контролю рівня знань:

1. Основні групи препаратів, які рекомедовані до застосування при серцевій недостатності.

2. Класифікація серцевих глікозидів за особливостями фармакокінетики. Фармакокінетика полярних і неполярних серцевих глікозидів.

3. Особливості фармакодинаміки серцевих глікозидів. Кардіальна і позакардіальна дія препаратів.

4. Покази до призначення препаратів, особливості їх дозування, шляхи введення. Тактики лікування серцевими глікозидами в залежності від темпу насичення препарату в крові та його фармакологічних характеристик.

5. Глікозидна інтоксикація, причини виникнення, клінічні прояви. Лікарська тактика у випадку глікозидної інтоксикації. Причини виникнення, профілактика.

6. Клінічна фармакологія діуретиків-салуретиків. Класифікація за локалізацією їх дії в нефроні. Фармакокінетика та фармакодинаміка діуретиків першого та другого класів. Особливості клінічного прзначення та побічні дії.

7. Фармакокінетика і фармакодинаміка діуретиків, які діють на рівні петлі Генле. Особливості клінічного застосування та побічні дії препаратів.

8. Фармакокінетика і фармакодинаміка діуретиків, які діють на рівні дистальних канальців (калійзберігаючі діуретики). Особливості клінічного застосування та побічні дії препаратів.

9. Тактики активної та підтримуючої терапії при лікуванні діуретиками. Побічні та небажані ефекти при лікуванні діуретиками та можливості їх попередження та лікування. Шляхи подолання толерантності до діуретиків.

10. Використання діуретиків при серцевій недостатності. Препарати, особливості дозування та введення.

11. Особливості використання інгібіторів АПФ й антагоністів рецепторів ангіотензину ІІ при хронічній серцевій недостатності. Механізм дії, покази та протипокази до використання. Препарати, особливості їхнього дозування, небажані ефекти.

12. Особливості використання β-адреноблокаторів при ХСН. Механізм дії, покази та протипокази до використання. Препарати, особливості дозування, небажані ефекти.

13. Місце периферичних вазодилятаторів у лікуванні серцевої недостатності.

14. Особливості фармакотерапії гострої серцевої недостатності. Препарати, дози, шляхи введення.

15. Особливості взаємодії кардіотонічних та сечогінних засобів між собою та з іншими групами ліків.

II. Розв’яжіть ситуаційні задачі:

1. Хвора Д., 70 років, звернулася до дільничного терапевта з приводу харчового отруєння. Останні 2 дні жінка відмічає нудоту, періодичну блювоту, нещодавно з’явилися жовті кола перед очима, та перебої в роботі серця.

Якою на Вашу думку повинна бути тактика лікаря, коли відомо, що дана особа знаходиться на обліку з діагнозом хронічної серцевої недостатності і отримує дігоксин по 0,25 мг 2 рази на день, каптоприл по 12,5 мг 3 рази на день та фуросемід по 40 мг 1 раз на тиждень? Які заходи щодо лікування хворої необхідно провести? Якою повинна бути тактика подальшого лікування пацієнтки?

2. Хворий К., 60 років, поступив в реанімаційне відділення із скаргами на виражену задуху, клекочуче дихання, періодичний кашель з виділенням харкотиння пінистого характеру. Попередньо ніколи не хворів і не лікувався.

Поставте попередній діагноз. Що необхідно зробити для встановлення кінцевого діагнозу? Призначте хворому лікування.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...