Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття №2. Тема:Основні принципи та положення клінічної фармакології



Тема: Основні принципи та положення клінічної фармакології. Побічна дія ліків. Принципи належної клінічної практики.

Актуальність теми: Фармакотерапія будь-якого захворювання неможлива без глибоких знань фармакокінетики та фармакодинаміки лікарських засобів.

Залежність фармакодинамічних ефектів від впливу генетичного і статевого чинника, віку пацієнтів, добових коливань, послужили до створення і розвитку нових напрямків фармакології. На фармацевтичному ринку щодня синтезується велика кількість лікарських середників. Особливо важливим в даний час є вивчення ефективності та безпечності даних препаратів. Тому медичний персонал має приділяти особливу уваги результатам клінічних випробувань конкретних лікарських засобів для підвищення ефективності лікування та уникнення проявів небажаних ефектів медикаментів.

Навчальні цілі:

Знати: визначення та основні етапи фармакокінетики і фармакодинаміки лікарських засобів, механізм дії та можливі наслідки їх взаємодії між собою, побічні дії препаратів, критерії ефективності та безпечності лікарських препаратів, методи їх оцінки, порядок проведення клінічних випробовувань та експертиза їх матеріалів, етичні аспекти клінічних випробувань, загальні положення про захист досліджуваних, нормативно-правове регулювання проведення клінічних випробувань в Україні.

Вміти: обгрунтувати шлях і спосіб введення ліку, підібрати раціональні комбінації препаратів, їх дози, оцінити ефективність та безпечність препарату в кожному конкретному випадку, призначити препарат, врахувавши його фармакокінетику, фармакодинаміку, особливості взаємодії з іншими ліками та побічні дії, надати інформацію пацієнтам про клінічне випробування та одержати від них інформовану згоду.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...