Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Форми первинного обліку



Книга обліку роботи прокурора з нагляду за додержанням законів при здійсненні оперативно-розшукової діяльності (додаток 12).

У Книзі відображається робота прокурорів щодо перевірки оперативно-розшукових матеріалів та справ у порядку нагляду за законністю оперативно-розшукової діяльності органів, які здійснюють її в ході вирішення завдань щодо виявлення, попередження, запобігання та розкриття злочинів, викриття винних, розшуку осіб, які ухиляються від слідства та суду, а також безвісно зниклих громадян та невпізнаних трупів.

У графі 2 вказується загальна кількість перевірених оперативно-розшукових справ та матеріалів.

У графі 4 відображається кількість працівників органів, які за постановами та поданнями притягнуті до дисциплінарної відповідальності за порушення Закону. До звіту включаються особи, щодо яких видано накази про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

У графі 5 позначається кількість працівників органів, які за направленими до суду справами притягнуті до кримінальної відповідальності за злочини по службі.

У графі 6 відображається кількість скасованих прокурором незаконних постанов в оперативно-розшукових справах відповідно до ч. 8 ст. 14 Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність”. У графі 7 відображають відповідно кількість скасованих постанов про заведення ОРС, у графі 8 – про закриття ОРС, у графі 9 – про зупинення провадження в ОРС, у графі 10 – про поновлення провадження в ОРС.

У графі 11 відображається кількість наданих письмових вказівок про проведення оперативно-розшукових заходів відповідно до п. 4 ст. 14 Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність”.

У графі 12 вказується кількість опротестованих незаконних постанов суду про дозвіл або відмову на проведення оперативно-розшукових заходів відповідно до п. 10 ст. 14 Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність”. У графі 13 відображається кількість задоволених судом протестів.

Для позначення в книзі обліку органу, в діяльності якого виявлено порушення законів, необхідно вказати індекс цього органу.

Книга обліку роботи прокурора з на­гляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян (додаток 20) ведеться у міжрайонних, міських, районних та військових прокуратурах, де є перелічені в розділі 5 звіту форми П установи, і вони здійснюють нагляд за їх діяльністю.

Книга первинного обліку роботи прокурора за­повнюється також начальниками відділів, старшими помічниками прокурорів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військовими прокурорами регіонів з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян; відповідними структурними підрозділами управлінь захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, а також нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство, прокуратур обласного рівня і відповідними відділами та управліннями Генеральної прокуратури України.

Форма обліку "Статистична картка на звернення" забезпечує формування таблиць 23, 24 розділу 6 звіту про роботу прокурора (додаток 21).

Картка є первинним обліковим документом роботи прокурора з розгляду і вирішення звернень. У картках, які застосовуються в міських, район­них, міжрайонних, а також інших прирівняних до них прокуратурах, у розділі “Характер звернень” повинен міститись, як мінімум, перелік показників, передбачених у таблиці 24 розділу 6 звіту про роботу прокурора.

В апаратах прокуратур Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та прирівняних до них прокуратурах перелік характеру звернень визначено Генераль­ною прокуратурою України відповідно до додатку 21.1.

У розділі статистичної картки "Місце оскаржених дій" вказуються адміністративно-територіальні одиниці, на територію яких по­ширюється компетенція прокуратури.

При вирішенні звернення з порушенням строку повинні бути відображені відповідні пункти розділу Х статистичної картки.

Строк розгляду і вирішення звернення позначається у картці відповідно до вимог розділу 6 Інструкції зі складання звітності про роботу прокурора, картки заповнюються шляхом округлення відповідних цифр – номерів рядків.

До кожного зареєстрованого звернення додається бланк статистичної картки. У картці позначається дата надходження звернення до прокурора, дата передачі його до структурного підрозділу, індекс відділу, номер наглядового провадження, індекс регіону, звідки надійшло звернення. У міських, районних, міжрайонних та в інших прирівняних до них прокуратурах ці показники (крім індексів відділів і прокурора) наводить канцелярія, а решту відмічає проку­рор.

До звернень, отриманих на особистому прийомі, бланки карток додаються прокурором, який заповнює всі необхідні реквізити.

Працівнику секретаріату забороняється приймати від прокурора розглянуті і вирішені звернення без статистичних карток до них. Заповнені статистичні картки зберігаються в канцелярії окремо за кожний місяць і знищуються після відображення відомостей, які в них містяться, у звіті за підсумками року.

При заповненні карток на звернення необхідно до­тримуватись вимог Інструкції зі складання статистичного звіту про ро­боту прокурора.

Якщо при розгляді звернення буде з’ясовано, що воно по суті є заявою про злочин, то прокурор вживає заходів до реєстрації його в установленому порядку.

Робота з розгляду заяв і повідомлень про злочин враховується в книзі № 1, порядок ведення якої визначається відповідною Інструкцією.

Для обліку кількості громадян, прийнятих на особистому прийомі, ведеться Книга обліку скарг, заяв і звернень, прийнятих на особистому прийомі (додаток 22).

У Книзі обліку роботи прокурора з висвітлення діяльності органів прокуратури (додаток 23) вка­зуються всі виступи прокурорів, їх заступників і помічників, слідчих прокуратури в пресі, на радіо і телебаченні.

Інформація про стан законності відображається в книгах обліку роботи за галузями діяльності прокурора.

Інструкція зі складання звітності про роботу прокурора затверджена наказом Генерального прокурора України від 14 березня 2005 р. № 17 із змінами і доповненнями затвердженими наказами Генерального прокурора України від 3 березня 2006 року, № 9, від 26 грудня 2006 року № 67, від 26 лютого 2008 року № 13, від 2 березня 2009 року № 17

Звітність за формою П передбачає відображення статистичних даних про результати роботи органів прокуратури.

Звіт побудовано відповідно до Закону України “Про прокуратуру” та наказів Генерального прокурора України за напрямами діяльності прокуратури і орієнтована на відображення кінцевих результатів роботи прокурора.

Структура звітів про роботу прокурора сформована за галузями прокурорського нагляду.

Звіт за формою П складається із семи розділів, в яких містяться показники роботи прокурора про здійснення:

1) прокурорського нагляду за додержанням законів щодо захисту прав і свобод громадян та інтересів держави;

2) представництва інтересів громадян та держави в судах;

3) нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу із злочинністю;

4) підтримання державного обвинувачення в судах та участь прокурорів у розгляді судами кримінальних справ;

5) нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян;

6) розгляду звернень громадян;

7) висвітлення діяльності органів прокуратури.

Органам прокуратури на місцях забороняється вводити додаткову звітність про роботу прокурора і змінювати передбачений цією Інструкцією порядок обліку даних та представлення звітів.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...