Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інструкція про порядок ведення первинного обліку роботи прокурора, затверджена наказом Генерального прокурора України № 20 від 20 березня 2009 року



В органах прокуратури система первинного обліку є джерелом одержання даних для складання звітності “Про роботу прокурора” форми П.

Первинний облік покликаний забезпечувати повноту та до­стовірність звіту і враховувати фактично виконану роботу за звітний період.

Дані, що містяться в документах первинного обліку, можуть використовуватися для аналізу результатів роботи, а також для здійснення контролю за прокурорською діяльністю. Ведення передбачених наказом Генерального прокурора Ук­раїни форм первинного обліку роботи у відповідних органах проку­ратури є обов'язковим.

Інструкція регламентує порядок ведення первинного обліку роботи прокурора і збирання даних для складання звіту форми П.

Документами первинного обліку роботи прокурорів є книги, довідки, картки. Джерелом відомостей про роботу проку­рора можуть бути також наглядові провадження, наряди, справи, матеріали перевірок, процесуальні та інші документи.

У книгах, довідках, картках первинний облік ведеться шляхом заповнення відповідних реквізитів за кінцевими результатами викона­них дій, передбачених звітністю. Записи в книгах, довідках і картках дають змогу зробити в кінці звітного періоду підрахунок по кожній позиції окремо, а в разі необхідності – розшукати і самі матеріали.

Система первинного обліку роботи прокурора побу­дована таким чином, що може бути переведена на комп’ютерну обробку передбачених даних. Як правило, у прокуратурі ведеться одна книга кожної форми первинного обліку роботи. У разі необхідності форми первин­ного обліку роботи прокурора з одного напрямку діяльності, наприк­лад, нагляду за додержанням законів органами, що ведуть боротьбу із злочинністю, можуть бути розміщені в одній книзі. Книги запов­нюють працівники прокуратури, які виконали обліковану роботу. Якщо працівник виконує функції за різними напрямками прокурорської діяльності, то він повинен відображати дані про результати викона­ної роботи у відповідних облікових документах.

Відповідальність за своєчасне і повне відображення в книзі обліку всіх даних покладається на одного з працівників прокуратури згідно з розподілом обов'язків. Цей працівник підбиває підсумок даних про виконану роботу за звітний період, підписує форму пер­винного обліку і подає прокурору або начальнику структурного підрозділу для внесення показників до звіту.

Міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори перед включенням даних до звіту зобов'язані перевірити достовірність їх відображення у формах первинного обліку. Відповідальність за організацію ведення первинного обліку покладається на керівників, які підписують звіт.

Керівники структурних підрозділів вищого рівня контролю­ють за напрямками діяльності ведення форм первинного обліку роботи у підпорядкованих прокуратурах.

Показники, пов'язані з роботою про охорону прав непов­нолітніх у формах первинного обліку відмічаються шляхом додатку до основних записів у рядках індексу "Н".

Показники первинного обліку роботи повинні формуватися в точній відповідності з вимогами Інструкції.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 453 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...