Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

V. Зміст теми заняття



Охорону здоров’я проголошено одним з пріоритетних напрямів державної діяльності. Держава формує політику охорони здоров’я в Україні та забезпечує її реалізацію.

Основним Законом України — Конституцією України наголошується, що здоров’я людини є однією з найвищих соціальних цінностей, забезпечення якої — один з головних обов’язків держави. В низці статей Конституції (ст. 24, 27, 34, 49, 50 та ін.) визначається право кожного громадянина на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Цей документ встановлює, що охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних оціально-економічних, медико-санітарних та оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування, а в державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безкоштовно.

Основною передумовою виконання державної стратегії в галузі охорони здоров’я є відповідна підготовка вітчизняних медичних кадрів.

Метою вивчення дисципліни “Соціальна медицина” — підготовка студентів з фахового аналізу стану здоров’я населення, ознайомлення їх з медико-соціальними чинниками формування популяційного здоров’я та закономірностями найважливіших захворювань у світі та Україні.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 334 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...