Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА: Соціальна медицина і організація охорони здоров'я як наука, предмет вивчення її наукових основ і практичне використання в системі охорони здоров'я



МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: навчальна кімната кафедри.

КІЛЬКІСТЬ ГОДИН: 2 години.

І. Актуальність теми: Соціальна медицина і організація охорони здоров’я як наука забезпечує безперервне вивчення громадського здоров’я, його динаміки та розробляє наукову основу і практичне втілення в систему охорони здоров’я новітніх технологій щодо зміцнення здоров’я та забезпечення активного довголіття населення. Тому все, що пов'язане з питаннями здоров’я населення, його зміцненню та покращенню, вимагає від студентів-медиків адекватного розуміння і оволодіння необхідними знаннями та вміннями, які в подальшій кар'єрі лікаря можуть бути ефективно використанні в практичній діяльності.

ІІ. Навчальні цілі заняття:

Студент повинен знати: (α=II)

- визначення соціальної медицини.

- завдання соціальної медицини, їх сучасні особливості.

- мета, об'єкт і предмет вивчення соціальної медицини.

- розділи соціальної медицини, економіки та організації охорони здоров'я, їх коротку характеристику та послідовність вивчення.

- основні показники громадського здоров'я.

- медико-соціальну характеристику 4 рівнів громадського здоров'я.

- фактори ризику, що впливають на стан здоров'я населення.

Студент повинен вміти: (α=II)

- розрізняти мету, об'єкт і предмет вивчення соціальної медицини.

- визначити місце соціальної медицини, економіки та організації охорони здоров'я в до дипломній та післядипломній підготовці лікарів в усьому світі.

- визначати основні завдання соціальної медицини, їх сучасні особливості.

- розрізняти 4 рівні громадського здоров'я.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 572 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...