Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика та види банківських послуг



Крім надання базових для ком.банків послуг,універсальні банки розширюють спектр послуг,які вони надають своїм клієнтам,собливо тих,які не можуть надавати інші фін.установи.Послуги треба відрізняти від банк.опер.Особливості банків як фін.посередн.,щирокий спектр послуг,які можуть надавати банки,роблять виробн.банк.послуг складним процесом.Ця складність посилюється тим,що виробництво банк.послуг і їх реалізація технологічно збігаються.Банк.послуги-це кінц.продукт банк.діяльн.До операцій та послуг,які банки надають:лізинг;факторинг;довірчі послуги;опер.з дорогоц.металами та камінням;гарантійні,посередн.,консультац. І інформ.посл.;фін.інжиніринг;послуги зі зберіг.цінностей.

За характ.виробн.:ресурсні(попереднє накопичення рес,тобто залуч.вільних коштів);комісійно-посередн.(надання за рах.уже наявних в банку рес.

За суб'єктами:юрид.і фіз.особам.

За зв'язком банк.послуг з рухом матер.продукту:пов'язані з рухом і “чисті”(не повязані з рухом).

За обліком послуг у балансі:посл,що обліков.на баланс.рах(акт.чи пас.) і посл,що боліков.на позабал.рах.

За стягненням плати:платні та базплатні.

За наслідками укладення договору:дог.про перед.майна у власн.,повне госп.відання або операт.управл.;дог.про перед.майна у тимч.користув.;дог.про надання послуг.

За змістом та суб.складу зобов.:юрид.характ(дог.доруч. і дог.комісії);факт.характ.(дог.схову);поєдн.юр.і факт.дії(дог.на інкасацію).В Укр.значна частка банк.послуг. Не набула шир.застосування через повну відсутність чи недосконалість існуючої законодавчої бази.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...