Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відповідність стандартам ТСО



Діагоналлю екрана монітора, як і телевізора, називають відстань між лівим нижнім і правим верхнім кутами екрана. Цю відстань вимірюють у дюймах. Стандартні монітори ПК - це монітори з діагоналями 15" і 17". Для професійної роботи з графікою використовують монітори з діагоналями 19", 21" чи 22".

Найбільші розміри (70" і більше) мають плазмові монітори.

Сучасні монітори забезпечують мінімальну роздільну здатність 800×600 пікселів (CRT-монітори - 1280×1024 пікселів і більше). LCD-монітори і плазмові монітори мають одну роздільну здатність, названу «рідною» {native), що відповідає максимальній фізичній роздільній здатності здат­ності CRT-моніторів.

Частоту повторення кадрів часто називають частотою регенерації. Око людини сприймає зміну зображень як рухоме зображен­ня в тому разі, коли частота зміни зображень не нижча за 20...25 Гц (тому в телебаченні використовують саме ці частоти). Однак для роботи з моні­тором на близькій відстані до екрана таких частот недостатньо, оскільки чим вища частота кадрів, тим стійкіше зображення.

Істотні характеристики для роботи з моніторами - ергономічні харак­теристики і характеристики безпеки. Ці характеристики для пристроїв комп'ютера визначаються стандартами ТСО, розробленими Шведською конфедерацією професійних службовців. 3 1998 p. усі роботи зі стандартизації виконуються компанією ТСО Development, спеціально створеною конфедерацією для цієї мети. Стандарти ТСО визначають вимоги до моніторів за такими на­прямами: ергономіка (ergonomics), випромінювання (emissions), енергія (energy) і екологія (ecology). Відповідність монітора стандарту ТСО за­свідчується наклейкою з логотипом ТСО.

Відеокарти. Відеокарта, чи відеоадаптер здійснює безпосереднє ке­рування монітором. Вона передає керувальні сигнали електронній схемі монітора, тобто контролює процес формування зображення на екрані.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...