Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схема 6



Перший шар:

1. Шийна частина трапецієподібного м’яза – тягнеться від атланта та серединного сухожилкового шва шиї до ості лопатки.

2. Плечоголовний м’яз - розташований вентрально від попереднього, тягнеться від потиличного гребеня до гребеня плечової кістки.

Другий шар:

3. Шийна частина ромбоподібного м’яза – від дорсального гребеня епістро-фея та серединного сухожилкового шва шиї до медіальної поверхні хряща лопатки.

4. Шийна частина зубчастого вентрального м’яза – лежить вентрально від попереднього, тягнеться від поперечнореберних відростків шийних хребців до медіальної поверхні лопатки.

Третій шар:

5. Пластироподібнийм’яз – тягнеться від голови та перших шийних хребців до поперечних відростків перших грудних хребців.

6. Найдовший м’яз шиї – лежить вентрально від попереднього, тягнеться від поперечних відростків перших грудних до поперечних відростків

6-3-го шийних хребців.

Четвертий шар:

7. Напівостистийм’яз голови – від поперечних відростків перших 4-8-ми грудних хребців до луски потиличної кістки.

8. Н айдовший м’яз голови – лежить вентрально від попереднього, тягнеться від поперечних відростків перших 2-х грудних хребців до крила атланта та вискової кістки.

П’ятий шар:

9. Остистийм’яз шиї – від останніх грудних хребців до остистих відростків останніх 4-х шийних.

10. Багатороздільнім’язи – від 1-го грудного хребця до гребеня епістрофея.

Аналогічно розділіть пошарово м’язи в ділянці холки (схема 7):





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 153 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...