Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реквізити характеристики



1 Назва документа (Характеристика).

1 Анкетні дані, де зазначається прізвище, ім'я, ім'я по бать­кові, посада, рік народження, національність, освіта, які слід розташувати в стовпчик праворуч.

1 Відомості про трудову діяльність (фах, тривалість роботи, просування по службі, рівень професійної майстерності тощо).

1 Текст, де розглядається ставлення того, на кого пишеться характеристика, до роботи, підвищення його професійного рівня, стосунки в колективі. Зазначають нагороди й заохочення.

1 Висновки, де зазначено призначення характеристики.

1 Дата написання.

1 Підпис керівника установи.

Підписи скріплюються круглою гербовою печаткою. Харак­теристика складається посадовою особою в довільній формі на прохання працівника чи письмовий запит іншої організації, підприємства, установи.

Зразок

Характеристика Михайленка Василя Микитовича; 1960 року народження, українця; освіта вища (1983), молодшого наукового співробітника Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. Максима Рильського НАН України (спеціальність сербський фольклор) Михайленко В. М. працює в Інституті мистецтвознавства, фольклору та етнографії НАН Ук­раїни ім. Максима Рильського з 1986 року у відділі слов'янського фольклору. За час роботи в інституті зарекомендував себе як серйозний, вдумливий дослідник. Михайленко В. М. неодно­разово виступав на тему культурних зв'язків, зокрема в ділянці фольклористики, українського народу з сербами та хорватами — його праці „Іван Франко і Вук Караджич", „Максим Рильсь­кий — перекладач і дослідник сербського епосу", „Ватрослав Ягич — світоч слов'янської на­уки", „Микола Лисенко і південнослов'янські народні пісні" високо оцінені вченими-славістами в Україні та за кордоном. А його монографія „Вук Караджич і Україна", що вийшла в світ у Києві минулого року, набула широкого резонансу серед наукових кіл України. Михайленко В. М. виявив себе і як прекрасний організатор та збирач фольклору. Кожного літа під його керівництвом група студентів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Київської консерваторії ім. Петра Чайковського привозять цінні фольклорні запи­си і здають у відділ рукописів нашого інституту, які використовують науковці, готуючи до друку нові збірки багатотомного видання українського фольклору. Михайленко В. М. прекрасно володіє мовами всіх слов'янських народів, поглибив свої знан­ня з німецької мови. З-під його пера вийшли високохудожні українські переклади сербських народних пісень та ґрунтовні дослідження гайдуцького епосу в зв'язку з українськими думами. Михайленко В. М. працелюбний, дисциплінований, сумлінний у своїй роботі. Сформований учений. Його поважають у колективі. Характеристика видана для захисту дисертації. Директор Інституту Мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Рильського Власноручний підпис Ініціали, прізвище НАН України Печатка 20.09.2003 р.

У тексті характеристики на студента, який проходив прак­тику, треба вказати: час проходження практики; базу практи­ки (назва установи); види робіт, виконані студентом-практикантом; перелік заходів (переговори, конференції тощо), під час яких студент виконував певні функції; рівень професійної підготовленості студента; ставлення практиканта до виконан­ня своїх фахових обов'язків; інші зауваження; висновок про за­рахування або ж незарахування практики.

Слова і словосполучення, властиві характеристиці: працює в нашій установі з... на посаді...; за цей час виявив (виявила) себе...; ставиться сумлінно до своїх службових обов'язків…;





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 1388 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...