Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дослідження ефективності сайту



Починати дослідження ефективності створеного сайту необхідно з першого ж його "робочого дня". При дослідженні ефективності сайту необхідно отримувати і фіксувати наступну інформацію: скільки чоловік відвідує сайт(з фіксацією часу приходу і відходу з сайту), хто відвідує сайт, що його цікавить на сайті, що подобається і не подобається, чи відвідують клієнти сайт повторно, чи розповідають про нього своїм друзям, чи користуються вони послугами сайту, звідки вони знають про сайт, чи відповідають відвідувачі цільової аудиторії сайту, і так далі

Результатом такого дослідження мають бути рекомендації: як Web- сайту не загубитися в пошукових системах, як досягти максимальної окупності, як притягнути додаткових клієнтів, і ін.

Оновлення і модернізація сайту.

Інформація на сайті неоднорідна. Основна сторінка, інформація про історію фірми, про продукцію, що випускається, і послуги, про партнерів оновлюється рідко.

Прес-релізи, відомості про вакансії, що відкриваються, інформація для клієнтів фірми, покупців, постачальників вимагають щотижневого, а іноді - щоденного оновлення.

При оновленні інформації виникає три проблеми:

1) облік документів, що змінилися, змінюваних і нових;

2) відстежування гіперпосилань;

3) генерація статистики про використання сайту.

Якщо зміни в сайт вносить тільки одна людина на фірмі, то якість обліку внесених змін залежить лише від його організованості. Але якщо сайт великий, і зміни вносить одночасно кілька чоловік(група супроводу сайту), то можуть виникнути колізії. Для усунення цих колізій фірма Microsoft розробила програму VSS(Visual Source Safe), автоматично контролюючою версії. Програма веде облік усіх змінюваних документів, допускаючи до кожного документу тільки одну людину одночасно.

При перейменуванні або видаленні документу в сайті, посилання на нього в інших документах можуть залишитися. Швидко стають недійсними і посилання на зовнішні ресурси Internet. FrontPage має спеціальні інструментальні засоби для відстежування актуальності посилань.

Більшість серверів Web ведуть системні журнали, в яких фіксується, хто, коли, до яких сторінок і файлів мав доступ. Для отримання легкої для читання статистики по сайту ці відомості необхідно обробляти. Отримувана інформація корисна при аналізі переваг відвідувачів, при ухваленні рішень про модернізацію сайту, при рекламі сайту, та ін. Для автоматизації розробки інформації з системних журналів розроблені спеціальні пакети застосовних програм.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...