Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Провідник FrontPage(FrontPage Explorer)



FrontPage Explorer(Провідник) здатний відображати Web- сайт на трьох різних панелях: структурній панелі(Outline View), панелі зв'язків(Link View) і загальної панелі(Summary View), що дозволяють бачити, як сконструйований документ Web. У складі Провідника є майстри і шаблони, що дозволяють автоматизувати створення різних за призначенням Web вузлів.

Шаблони(templates) - це зразки сайтів або сторінок, які можна використати в якості основи при створенні нового документу. При використанні шаблонів в новому сайті створюються точні їх копії, в яких підлягають заміні наявний там текст і графіка. У структуру створеного за допомогою шаблону сайту можуть бути внесені зміни і доповнення.

Звернутися до шаблонів сайтів можна в провіднику FrontPage, вибравши в його меню: FILE -> NEW -> FrontPage Web. У вікні, що відкривається, пропонуються для вибору наступні типи сайтів:

- Customer Support Web(Сайт підтримки замовників). За допомогою цього шаблону створюється сайт, на якому покупці і замовники можуть отримати консультацію за рішенням проблем, що зустрічалися раніше, запропонувати свої удосконалення для товарів, що реалізовуються на сайті, і послуг;

- Empty Web(порожній Web) - створює порожній сайт, без сторінок;

- Progect Web(Web проекту). Цей шаблон дозволяє створити центральний інформаційний форум("місце кучкования") для проекту, що знаходиться в розробці. Сайт міститиме домашню сторінку (index.

htm); сторінку, на якій будуть перераховані учасники проекту; сторінку, на якій буде приведений склад завдань, що вирішуються при створенні цього проекту; сторінку з відображенням поточного стану справ за проектом; пошукову сторінку; різні форми і дискусійні сторінки; сторінку з посиланнями на усі інші адреси, де відбувається публічне обговорення цього проекту.

Майстри(wizards) - це програмні модулі, які в діалоговому режимі з'ясовують необхідні характеристики створюваного об'єкту, а потім створюють об'єкт, що задовольняє цим характеристикам.

FrontPage пропонує двох майстрів, що дозволяють створити повну структуру Web- сайту; майстер для імпорту сайтів, створених зовні FrontPage; майстер для створення "сторінок з формою"(Form Page Wizard) - наприклад, для збору інформації від відвідувачів сайту.

Повну структуру Web- сайту допомагають створити:

- Майстер створення представництва компанії(Corporate Presence Wizard);

- Майстер сайту дискусійних груп(Discussion Web Wizard).

Майстер створення представництва компанії створює наступні

пов'язані між собою сторінки:

- Титульний аркуш з вітальною статтею(Introduction), представленням компанії(Company Profile) і контактною інформацією(Contact Information);

- Сторінку новин(What News), що утримує посилання на пресі- релизы, замітки, огляди і інформацію про сайт;

- Різні сторінки з описом найважливіших товарів і послуг(Product/Services), на кожній з яких відводиться місце під опис товару(послуги), дається інформація про ціни, зображення товару, і так далі(всього 3-5 сторінок);

Сторінку змісту(Table Contents), що оновлюється автоматично при кожному оновленні структури сайту;

- Форму для зворотного зв'язку(Feedbask Form), що дозволяє зібрати корисну інформацію від відвідувачів(ім'я, адреса, номер телефону, факс, адреса електронної пошти);

- Форму пошуку(Search Form) - для пошуку будь-якого слова, що міститься на сторінках сайту.

Для виклику цього майстра необхідно в меню Провідника і вікнах, що відкриваються, набрати: File -> New -> FrontPage Web -> Corporate Presence Wizard.

У полі Title набирається ім'я створюваного сайту (під цим ім'ям він буде зареєстрований на Web- сервері пакету (Personal Web Server).

Коли починає працювати Майстер створення представництва компанії, він створює структуру каталогів по вказаному у вікні New адресі. Потім відкривається екран Майстра, в якому розташовується короткий опис Майстра і текст, що сповіщає, що Вам належить відповісти на деякі питання, що стосуються вигляду створюваного сайту. Внизу екрану розташовані декілька кнопок:

- Help - допомога;

- Back - назад, кнопка, що дозволяє(коли вона доступна) повернутися до попереднього екрану Майстра для зміни введеної раніше інформації;

- Next - наступний, для переходу до наступного екрану Майстра;

- Finish - закінчити. Кнопка дозволяє закінчити процес створення на досягнутій до моменту натиснення стадії. Зупиняти процес можна раніше, ніж з'явиться фінальний екран. Якщо кнопка натиснута після появи фінального екрану, Майстер приступить до генерації вказаного сайту.

На останньому екрані Майстра є прапорець: Show Tasks view after web is uploaded(Показувати перелік завдань після завантаження сайту). У цьому прапорці зустрічається термін Tasks View(перелік завдань). Під цим терміном розуміється список завдань, які необхідно виконати для завершення створення сайту. В процесі створення сайту FrontPage може додавати в цей список нові завдання(наприклад, про налаштування тих сторінок, в яких треба ввести текст або розмістити графічні файли).

Після створення і збереження сайту Майстер свою роботу закінчує, a FrontPage завантажує сайт в Провідник і виводить на екран список завдань.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 330 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...