Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 4 Порядок проведення туристичних подорожей



Санкт – Петербург - найбільший центр світової і російської культури заснований 27 травня 1703 року. Засновник Петербурга Петро I поставив перед собою цілі: модернізувати економіку Росії і встановити тісне економічне, технічне і культурне взаємодія з більш розвиненими країнами Європи.

У 1712 році Петербург став столицею Росії, науковим, культурним, промисловим і транспортним центром. Місто пережило три революції (1905-1907 рр.., Лютнева буржуазно-демократична революція 1917 р., Велика Жовтнева соціалістична революція 1917 р.). У роки громадянської (1917-1922 рр..) І особливо Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.. випали на його долю важкі випробування (900 днів блокади, голод, розруха). У місті збережено унікальну культурно-історичну спадщину, більше 80% пам'яток XVIII-XIX століть - оригінали.

Істотну роль в економіці міста грає туристичний бізнес, пов'язаний з прийомом гостей з Росії і зарубіжних країн, а також пов'язана з цим економічна активність у сфері обслуговування. Місто володіє значним історико-культурною спадщиною для формування туристського продукту, для перетворення туризму в базову галузь міської економіки. Санкт-Петербург за підсумками 2010 року зайняв 7 місце серед найбільш популярних у туристів міст Європи (20 місце в світі).

У 2010 році Санкт-Петербург відвідали 2300000 іноземних і 2,8 млн російських туристів. В основному, це туристи з Фінляндії, Німеччини, США, Швеції та Франції. У місті працює більше 260 великих і невеликих готелів на 27 тисяч номерів (у тому числі готелі «Гранд Готель Європа», «Гранд Готель Емеральд», «Асторія», «Корінтія Невський Палас Готель», «Балтійська», «Пулковська», «Санкт-Петербург»,«Москва»,«Росія»,«Жовтнева»,«Азимут Готель Санкт-Петербург»та ін), пансіонів. Здача квартир і кімнат приїжджим і туристам є важливим джерелом доходу для багатьох петербуржців. Адміністрація Петербурга підтримує і розвиває туристичний бізнес в Санкт-Петербурзі. Міська влада збирається витратити на рекламу Петербурга 150 мільйонів рублів. Крім того, близько 45 мільйонів рублів Петербург витратить на розміщення зовнішньої реклами в європейських столицях і Токіо. Ще 45 мільйонів заплановано виділити на участь у міжнародних виставках та організацію презентацій.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...