Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 3 Організація туристичних подорожей



Для початку клієнт повинен вибрати тур-оператора через якого він хоче поїхати у відспусту. Коли турист прийшов до тур оператора потрібно підписати договір про надання туристичних послуг.

Наступним кроком є підписання агентського договору, між клієнтом та тур-оператором. Після цього клієнт обирає тур. Після цього клієнт пише заяву туриста. Потім заповняється Анкета туриста. Менеджер тур-оператора який працює з вами повинен зробити «Заявку на бронювання» в якій вказується – час поїздки, вид номеру, країна, ціна туру та інше. Відсилаючи партнеру у відповідь він повинен отримати лист підтвердження засобів. Бухгалтер тур-оператора повинен виписати рахунок який виконується по безналічній формі, на розрахунковий рахунок. Основою для виплати являється рахунок виставлений бугалтерією тур-оператора. Рахунок має обов’язково містити в собі наявність мокрої печатки. Ксерокопії не приймаються. Оплата проводиться протягом двух робочих днів, з моменту отримання рахунку. У випадку відмови агенством підтвердження броні, згідно з пунктами 6.2,6.3 агентського договору, нараховуються шравні санкції за збитки.

Наступним кроком є підтвердження з банку про оплату. Квитанція в якій вказано призначення платежу, сума, код платника та код отримувача, та банк платника. По закінченню всіє процедури клієнту видають.

Необхідні документи при організації туристичної подорожі:

1)Анкета туриста. В цій анкеті турист вказує назву обраного тура, тип тура та класифікацію, також вписує своє прізвище, ім’я та по батькові, дату народження,країну та місто, сімейний стан, якщо турист одружений(а), то вписує інформацію про дружину(чоловіка), вносяться дані про дітей, (якщо є), а також місце роботи, адреса, обовязково вносяться дані про батьків(навіть якщо вони померли).

2)Агетський договір. В агентському договорі, в 1 пункті описується,що є предметом договору, в 2 пункті турист розглядає права та обов’язки сторін, в 3 пункті турист ознайомлюється з медичним страхуванням, в 5 пункті детально турист може розглянути, скільки складає неустойка у випадку ануляції заявки, в 6 пункті туристи ознайомлюється з форс- мажорними обставинами, які можуть виникнути, в 9 пункті будуть вказуватися юридичні адреси і підписи сторін.

3)Заявка на бронь. В цій заявкі вказується назва фірми, прізвище та ім’я менеджера, телефон, факс, дата тура, №SPO, країна,готель та харчування, тип номера, та ціна туру.

4)Підтвердження броні. Його висилають туроператору, так написана інформація про клієнтів, час початку реєстрації в аеропорту, рейс, та привітки.

5)Рахунок на оплату. В рахунку вказується хто є постачальник, а хто одержувач, а також назва(наприклад; бронь готелю в Лондоні), кількість місць,та ціна.

6)Квитанція. Її видають в банку після оплати, квитанцію потрібно пред’явити туроператору.

7)Інфолист.Після проплати броні, туристу видається інфолист, де детально описується,де і хто буде вас зустрічати, та важлива інформація про країну.

Рекомендуємо мати з собою валюту всіх країн, які Ви проїжджаєте транзитом і країни, де проводите більшу частину туру. Поміняти долари (гривні) на євро (єдину валюту країн Євросоюзу) та гривні на рубли, якщо ви їдете до Російської Федирації. Краще безпосередньо на Україні (курс обміну, як правило, небагато вигідніше, ніж в Європі).

Пам'ятайте про митні правила: без будь-яких супровідних документів можна провозити 3000 доларів США. На суму понад зазначеного, потрібно мати дозвіл з банку, або дорожні чеки на суму, що не перевищує 5000 доларів США або в'їзну декларацію, яка була заповнена не пізніше, ніж рік тому.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...