Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поточний контроль та оцінювання рівня знань студентів заочної форми навчання



Кінцеве оцінювання знань студентів по дисципліні здійснюється за 100-бальною шкалою; при цьому:

– завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 20 балів;

– за екзамен студент може отримати максимум 100 балів.

· Об’єкти поточного контролю

Для студентів заочної форми навчання об’єктом поточного контролю є:

– якість виконання модульних (контрольних) завдань, що виконуються в аудиторії під контролем викладача (максимальна оцінка – 10 балів);

– якість виконання обов’язкового завдання для самостійного опрацювання – аналітичний розгляд виробничої ситуації (кейсу) з наданням розгорнутого письмового звіту (максимальна оцінка – 5 балів);

– якість виконання вибіркових завдань для самостійного опрацювання (максимальна оцінка – 5 балів).

Різновиди завдань для самостійного опрацювання наведені в карті СРС. Тематика обов’язкових та вибіркових завдань для самостійного опрацювання та терміни їх виконання визначаються лектором потоку та видаються студентам у період начитки лекцій.

Результати поточного контролю знань студентів оцінюються в діапазоні від 0 до 20 балів.

За місяць до початку сесії студенти здають на кафедру або пересилають електронною поштою викладачу виконані письмові домашні роботи. Дата надходження робіт фіксується на кафедрі в спеціальному журналі.

Результати поточного контролю знань студентів вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності без переведення їх у 4-бальну шкалу і враховуються при виставленні підсумкового балу за опанування дисципліни.

· Контроль та оцінювання рівня виконання модульних (контрольних) завдань

Написання і перевірка модульних (контрольних) робіт проводиться в сесійний період згідно з розкладом. На поточний контроль виноситься завдання одного модуля, що охоплює ключові теми курсу.

Об'єктом оцінювання є знання студентів, набуті шляхом самостійного опрацювання матеріалу дисципліни нормативного та проблемного характеру (за конспектом лекцій, навчальними підручниками, навчально-методичними посібниками тощо), здійснюваного в міжсесійний період.

До складу завдань модульної контрольної роботи можуть (у різній кількості та співвідношенні) включатися:

- теоретичні питання нормативного або проблемного характеру;

- тестові завдання;

- графоаналітичні завдання;

- аналітико-розрахункові завдання.

Загальна кількість завдань – 5; максимальний рівень сумарної оцінки за виконання завдань модульного контролю – 10 балів.

Для оцінювання рівня відповідей на теоретичні запитання використовуються такі критерії:

– відмінному рівню (2 бали) відповідає: виявлення всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою; уміння використовувати їх для вирішення типових проблем операційного менеджменту;

– задовільному рівню (1 бал) відповідає виявлення посереднього знання основного програмного матеріалу; володіння лише окремими методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою; уміння використовувати їх для вирішення типових проблем операційного менеджменту, допускаючи певні помилки;

– незадовільному рівню (0 балів) відповідає виявлення значних прогалин у знанні основного програмного матеріалу; фрагментарне володіння базовими поняттями, методиками та інструментами, допускаючи при їх використанні принципові помилки.

Для оцінювання рівня відповідей стосовно письмового розв’язання розрахунково-аналітичних завдань застосовуються такі критерії:

– відмінному рівню (2 бали) відповідає правильне розв’язання задачі з повним викладенням ходу її розв’язку та глибокою обґрунтованістю відповіді за результатами розрахунків;

– задовільному рівню (1 бал) відповідає: або ж правильне розв’язання задачі з неповним викладенням ходу її розв’язку або недостатньо глибокою обґрунтованістю відповіді за результатами розрахунків, або ж розв’язання задачі, що містить арифметичну помилку, але супроводжується правильним викладенням ходу її розв’язку;

– незадовільному рівню (0 балів) відповідає: невірне розв’язання задачі з неправильним викладенням міркувань щодо ходу її розв’язку.

Для оцінювання рівня відповідей на запитання, що супроводжують графоаналітичні завдання, використовуються такі критерії:

– відмінний рівень (2 бали) – в наданих студентом відповідях правильними є від 80 до 100 відсотків усіх відповідей;

– задовільний рівень (1 бал) - в наданих студентом відповідях правильними є від 50 до 70 відсотків усіх відповідей;

– незадовільний рівень (0 балів) – в наданих студентом відповідях правильними є від 0 до 40 відсотків усіх відповідей.

Для оцінювання рівня відповідей на питання тестового завдання застосовуються такі критерії:

– відмінний рівень (2 бали) – в наданих студентом відповідях правильними є від 80 до 100 відсотків усіх відповідей;

– задовільний рівень (1 бал) - в наданих студентом відповідях правильними є від 50 до 70 відсотків усіх відповідей;

– незадовільний рівень (0 балів) – в наданих студентом відповідях правильними є від 0 до 40 відсотків усіх відповідей.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...