Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення додатка, що виконується - exe файлу



Отже, Ви створили Ваш перший працюючий проект у системі Visual Basic — Ви запустили програму і переконалися в тім, що вона працює так, як Ви задумали. Але вважати Ваш проект закінченим Windows-додатком ще рано! Адже він може працювати тільки в середовищі проектування, при розкритій Головній панелі проекту Visual Basic.

Для того, щоб Windows-додаток міг працювати незалежно від середовища проектування (як говорять, автономно), потрібно зробити перетворення (трансляцію) проекту в exe файл, що виконується (Роз'яснення цього поняття приведене в розд. 2.5.).

Для трансляції проекту в ехе -файл, що виконується, використовується пункт меню File Головної панелі проекту й у ньому - команда Make Ім’яФайлу.ехе (мал. 2.16).

Мал. 2.16. Вибір команди Make Ім’яФайлу.exe опції File Головної панелі проекту

(Ім’яФайлу — це ім'я файлу Вашого проекту. У прикладі на мал. 2.16 це ім'я — РПлощаСтін.)

Після вибору цієї команди з'явиться стандартне діалогове вікно Windows, за допомогою якого Visual Basic попросить у Вас підтвердження того, що ехе -файл буде мати ім'я, що збігається з ім'ям файлу Вашого проекту.

Ви можете погодитися з цим чи ввести яке-небудь інше ім'я ехе-файла (вказавши місце, де цей файл буде розміщений). Після цього Visual Basic усе зробить сам — через кілька секунд ехе -файл буде створений у тому місці, що Ви вказали.

Hові поняття:

засоби налагодження, збереження форми і проекту, Вікно провідника проекту, файл форми (frm файл), файл проекту (vbp файл), автономний режим роботи, збереження додатка, трансляція, додаток (exe файл), що виконується.

Питання для роздумів

Знайдіть розходження між вмістом Вікна провідника проекту на мал. 2.12 і 2.15. Поясніть, у чому зміст цих розходжень.

Як Ви думаєте, чи є принципове розходження між збереженням проекту Visual Basic і збереженням Windows-додатка?

Вправи

Створіть робочий (той, що виконується) додаток (ехе-файл) для вирішення 1-ї вправи попереднього розділу.

Створіть робочий додаток (ехе-файл) для вирішення 2-ї вправи попереднього розділу.

Створіть робочий додаток (ехе-файл) для вирішення 3 -ї вправи попереднього розділу.

Створіть робочий додаток (ехе-файл) для проекту “Периметр і площа трикутника” (вирішення 4-ї вправи попереднього розділу).





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...