Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Б08 Робочі документи аудиторської перевірки



08.1 Робочі документи використовуються аудитором як допоміжні інструменти при проведенні аудиту, а також при складанні аудиторського висновку – як письмові докази виконаної роботи. Інформація, яка включається до робочих документів має бути достатньою, обгрунтованою, суттєвою, корисною та забезпечувати міцну базу для підтвердження виявлених фактів та для надання рекомендацій.

Крім того, аудитор може посилатися на робочі документи або під час представлення аудиторського висновку, або відповідаючи на питання. Робочі документи можуть виявитись корисними також для інших цілей:

08.4 Керівник служби внутрішнього аудиту банку може використовувати робочі документи для аналізу якості аудиторської перевірки, а також для оцінки роботи персоналу, який проводив аудит.

08.5 Начальник відділу, в якому проводиться аудит, може використовувати дані робочих документів, як допоміжний засіб для виправлення виявлених аудитом недоліків та проблем або для заперечення факту наявності цих проблем.

08.6 Вище керівництво або інші посадові особи вимагають своєчасно надавати аудиторські висновки. Добре оформлені робочі документи допоможуть виконати це завдання.

08.7 Зовнішні аудитори використовують робочі документи внутрішніх аудиторів, переглядаючи результати роботи служби внутрішнього аудиту та оцінюючи вплив, який має його діяльність на систему внутрішнього контролю банку.

08.8 В функції Національного банку України входить здійснення нагляду за діяльністю комерційних банків, отже робочі документи служби внутрішнього аудиту можуть підлягати перевірці з боку НБУ. Тому необхідне належне ведення та зберігання робочої документації.






Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...