Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Добровільна ліквідація неплатоспроможної організації



Результатом переговорів боржника з кредиторами може бути і узгодження з ними питань і умов його добровільної ліквідації. Така ліквідація буде відбуватися під контролем кредиторів після офіційного оголошення боржником про свою неспроможність (банкрутство) в порядку і на умовах, встановлених законом.

Рішення про добровільну ліквідацію підприємства-боржника має право прийняти керівник підприємства спільно з всіма кредиторами.

Рішення про добровільну ліквідацію підприємства підлягає затвердженню

власником підприємства-боржника. Якщо власник або будь-хто з кредиторів не згодний.з добровільною ліквідацією підприємства, то це спричиняє збудження виробництва у справі про неспроможність (банкрутство) підприємства.

З моменту затвердження власником (власниками) підприємства-боржника рішення про його добровільну ліквідацію підприємство вважається таким, що знаходиться в процесі ліквідації, про що публікується офіційне повідомлення.

Процес добровільної ліквідації підприємства починається з відсторонення керівника підприємства від своїх функцій, які він передає конкурсному керівнику. Конкурсний керівник призначається власником підприємства-боржника за пропозицією керівника підприємства.

При незгоді з кандидатурою конкурсного керівника кредитори мають право призначити нового конкурсного керівника.

Конкурсний керівник зобов'язаний скликати збори кредиторів і регулярно представляти їм звіт про хід ліквідації підприємства.

Конкурсний керівник виконує і інші функції. Так, конкурсний керівник може направити в арбітражний суд вимоги про визнання недійсними окремих операцій підприємства-боржника, а також оскаржити рішення зборів (комітету) кредиторів, прийняті з порушенням компетенції або обмежуючі повноваження конкурсного керівника.

Після призначення конкурсного керівника підприємство-боржник не має право задовольнити вимоги яких-небудь кредиторів за рахунок свого майна, за винятком привілейованих кредиторів, або вимог, на задоволення яких є згода кредиторів.

Остаточною стадією процесу добровільної ліквідації підприємства-боржника є реалізація його майна і розподіл грошових коштів між кредиторами.

Підприємство вважається ліквідованим з моменту виключення його з Державного реєстру.

Добровільна ліквідація підприємства може мати місце тільки якщо з цим згодні всі кредитори підприємства-боржника.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...