Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття, види та значення інфраструктури



Інфраструктура підприємства комплекс цехів, господарств і служб, який забезпечує необхідні умови для його діяльності (функціонування); вона служить своєрідним «тилом виробництва», без якого неможлива робота будь-якого підприємства (фірми). Розрізнюють виробничу і соціальну інфраструктуру, яка складається з певних елементів,

Виробнича інфраструктура підприємства сукупність підрозділів, які безпосередньо не беруть участі у виробництві основної (профільної) продукції підприємства, але своєю діяльністю сприяють роботі основних цехів, створюючи для неї необхідні умови.

Склад і розміри об'єктів виробничої інфраструктури залежать від галузі, типу і масштабів виробництва, особливостей конструкції і технології виробництва виробів, рівня спеціалізації конкретного підприємства (фірми). До складу виробничої структури підприємства входять допоміжні і обслуговуючі цехи (дільниці) і господарства, комунікаційні мережі, засоби збору і зберігання інформації, природоохоронні споруди. До складу соціальної інфраструктури входять установи громадського харчування, охорони здоров'я, спортивні споруди, дитячі дошкільні установи, установи освіти, культури і відпочинку, житлово-комунальне господарство. За сучасних умов господарювання у сфері технічного обслуговування виробництва на різногалузевих підприємствах зайнято приблизно 40-50% загальної чисельності персоналу. Це пояснюється не лише великими обсягами робіт з обслуговування основного виробництва, а й тим, що багато які допоміжні та обслуговуючі операції важко піддаються механізації та автоматизації.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...