Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тестові завдання. 1. При обстеженні 6-ти річних дітей перед поступленням до школи лікарем-стоматологом, у більшості із них було виявлено кровоточивість ясен



1. При обстеженні 6-ти річних дітей перед поступленням до школи лікарем-стоматологом, у більшості із них було виявлено кровоточивість ясен, розхитування зубів. Дефіцит якого нутрієнту у раціоні дітей найбільш імовірно призвів до таких симптомів?

А. Вітаміну Д; В. Кальцію; С. Фосфору;

D. Вітаміну С; Е. Цинку.

2. При проведенні токсикологічного експерименту на лабораторних тваринах, у раціонах яких було недостатньо вітамінів, спостерігали вогнищеве розсмоктування кісткової тканини щелеп і розвиток білкової дистрофії. Недостатність яких вітамінів у раціоні піддослідних тварин могла призвести до таких наслідків?

А. Групи В; В. Ретинолу і токоферолу;

С. С і РР; D. Д і К; Е. Н і U.

3. Під час профілактичного огляду школяра лікар-стоматолог виявив ознаки порушення засвоєння кальцію в організмі. Чим це могло бути зумовлено?

А. Недостатністю фосфору у раціоні; В. Недостатністю заліза у питній воді;

С. Надлишком фосфору у раціоні; D. Недостатністю білків у раціоні;

Е. Недостатністю фтору у питній воді.

4. Мешканці промислового міста звернулися до лікаря-стоматолога зі скаргами на руйнування зубів, передусім різців, появою на них зеленуватого нальоту. Вияснилося, що атмосферне повітря у районі проживання пацієнтів сильно забруднене викидами автомобільного палива, оксидом азоту, сажею, оксидом сірки, вуглекислим газом. Який із перелічених забруднювачів міг спричинити появу таких симптомів?

А. Пил; В. Оксид азоту; С. Сажа;

Д. Оксид сірки; Е. Вуглекислий газ.

5. Під час консультації дитини у лікаря стоматолога з приводу карієсу зубів було виявлено ряд причин, що призвели до захворювання: надлишок у раціоні рафінованих продуктів; рахіт в анамнезі; недотримання правил гігієни порожнини рота; патологічний прикус; проживання у місцевості із недостатнім вмістом фтору у воді та грунті. Укажіть, яка із перелічених причин відноситься до популяційних екзогенних факторів ризику карієсу зубів:

А. Надлишок у раціоні рафінованих продуктів;

В. Рахіт в анамнезі;

С. Патологічний прикус;

Д. Недотримання правил гігієни порожнини рота;

Е. Проживання у місцевості із недостатнім вмістом фтору у воді та грунті.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...